Συμβούλιο Εφετών: Δεν εκδίδονται οι τρεις τούρκοι αξιωματικοί

0

2b671079261dbc2441fb6674277cb9e7

Είχαν φτάσει στην Ελλάδα μετά την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία

Τη μη έκδοση των τριών Τούρκων αξιωματικών που έφτασαν στην Ελλάδα μετά την απόπειρα πραξικοπήματος στη γείτονα χώρα τον Ιούλιο του 2016, αποφάσισε το Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας.

Μετά από ακροαματική διαδικασία όπου υποβλήθηκαν οι ισχυρισμοί των τριών Τούρκων υπηκόων, το δικαστήριο έκρινε ότι δεν θα πρέπει να επιστρέψουν στη χώρα τους για να δικαστούν, καθώς “η ζωή τους διατρέχει μεγάλο κίνδυνο εφόσον εκδοθούν”.

Αντίστοιχη ήταν η εισήγηση του εισαγγελέα της έδρας, ο οποίος επίσης έκρινε ότι οι τρεις θα πρέπει να παραμείνουν στην Ελλάδα.

Επικαλέστηκε τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ζουν τα μέλη των οικογενειών των τριών αξιωματικών στη γείτονα χώρα, αναφέροντας πως “δέχονται πιέσεις και διώξεις”, ενώ ξεχωριστή μνεία έκανε και στην παύση των συζητήσεων με την Τουρκία για την ένταξη της τελευταίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η επίμαχη δικαστική απόφαση δίνει ένα τέλος στην έκδοση των τριών Τούρκων, εκτός αν οι γειτονικες αρχές καταθέσουν νέο αίτημα το επόμενο διάστημα.

Υπενθυμίζεται ότι αύριο Τρίτη, έχει διακόψει – με άλλη σύνθεση- το Συμβούλιο Εφετών για το αίτημα έκδοσης των υπολοίπων Τούρκων αξιωματικών.

Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας, ο πληρεξούσιος δικηγόρος, Χρ. Μυλωνόπουλος, δήλωσε σχετικά: “Είναι μία απόφαση που όχι μόνο είναι ηθικά και νομικά ορθή, αλλά αποδεικνύει και το σθένος της Ελληνικής Δικαιοσύνης. Το αίτημα ήταν κατά το ένα μέρος μη νόμιμο λόγω του διπλού αξιοποίνου και κατά το άλλο μέρος αβάσιμο, καθώς υπάρχει κίνδυνος ζωής και απάνθρωπης και εξευτελιστικής μεταχείρισης”.

news247.gr

Σχετικά Με Το Συντάκτη

N.

Αφήστε Ένα Σχόλιο

1 × three =

Simple Share Buttons