Το τραγούδι της ημέρας: Radiohead – Karma Police

0
ok-computer
”For a minute there I lost myself…”

Σαν σήμερα, στις 21 Μαΐου 1997, κυκλοφορεί ο σημαντικότερος δίσκος της δεκαετίας του ’90. Το OK Computer έμελλε να αλλάξει την ιστορία όχι μόνο τον Radiohead αλλά και να σημάνει μια νέα σελίδα στην ιστορική πορεία του παγκόσμιου μουσικού γίγνεσθαι.
karma-police-2
Το πολυβραβευμένο τρίτο album των Radiohead αποτελεί σημείο αναφοράς και σήμανε την ουσιαστική στροφή του σχήματος σε μια νέα πορεία, απενοχοποιώντας την έννοια του πειραματισμού στα αυτιά του κοινού της παραδοσιακής Βρετανικής pop rock σκηνής.
Η παραγωγή του Nigel Godrich σε συνδυασμό με τις εξαιρετικές συνθέσεις την μπάντας από το Oxfordshire οδήγησαν σε ένα αποτέλεσμα που τοποθετεί το Ok Computer στο πάνθεον με τους καλύτερους δίσκους όλων τον εποχών.
karma-police
Μέσα από ένα album που θα μπορούσε να δώσει 12/12 singles, οι Radiohead κυκλοφόρησαν 5, με το “Karma Police” να κερδίζει και τα περισσότερα credits.
Η ευφυής σκηνοθεσία του Jonathan Glazer, σκηνοθέτη και του εμβληματικού video για το “Street spirit” και οι αυτοαναφορικοί στίχοι που μας αφηγείται ο Thom Yorke μας σύστησαν ξεκάθαρα τους Radiohead, ένα σχήμα που σε καμία περίπτωση δεν είναι “The creep-band”, όπως τους αποκαλούν ακόμα πολύ Αμερικάνοι…

Σχετικά Με Το Συντάκτη

N.

Αφήστε Ένα Σχόλιο

ten + 9 =

Simple Share Buttons