Προκλητική κι επιθετική συμπεριφορά Ρουπακιά κατά δημοσιογράφων και οικογένειας Φύσσα

0

ρουπ

Από τη Μαρία Παρέντη

Η πολύκροτη δίκη της Χρυσής Αυγής συνεχίστηκε σήμερα στο Εφετείο Αθηνών, μετά τη μεταφορά της από τον Κορυδαλλό.

 
Η σημερινή διαδικασία εκτός από την ολοκλήρωση της κατάθεσης του μάρτυρος Νίκου Μαντά, φίλου του θανόντος περιλάμβανε την κατάθεσης του Μιχάλη Ξυπόλητου, αυτόπτη μάρτυρα και φίλου επίσης του Παύλου Φύσσα. Να υπενθυμίσουμε ότι η σωματική ακεραιότητα του κυρίου Ξυπόλητου είχε απειληθεί την ημέρα της έναρξης της δίκης από χρυσαυγίτες.

 
Η παρουσία αντιφασιστών και αντιρατσιστών, με την συμμετοχή και της ΑΔΕΔΥ έξω από το Εφετείο είναι εξαιρετικά παρήγορη για την Πολιτική Αγωγή, της οποίας οι προσπάθειες για την ολοκλήρωση της διαδικασίας, αλλά και για τη διατήρηση του ενδιαφέροντος του κοινού είναι μεγάλες.

 
Το παρών δίνουν μόνο 18 από το σύνολο των κατηγορούμενων, καθώς η αυτοπρόσωπη παράστασή τους είναι επιβεβλημένη από το νόμο. Οι υπόλοιποι ως πάντα παρίστανται δια των συνηγόρων τους.

 
Ο φυσικός αυτουργός της δολοφονίας του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα, Γεώργιος Ρουπακιάς, προκαλεί για μια ακόμη φορά με την συμπεριφορά του. Το ήδη δύσκολο έργο των δημοσιογράφων-δεν υπάρχουν λίστες, δεν υπάρχει πρόσβαση στο διαδίκτυο, τα μικρόφωνα είναι χαλασμένα και οι θέσεις περιορισμένες- έρχεται να επισφραγισθεί από την απειλητική στάση του Ρουπακιά προς τη φωτορεπόρτερ Τατιάνα Μπόλαρη, την ώρα που η τελευταία σηκώνει την καμέρα της για να τον φωτογραφίσει. Ο ίδιος έχει ήδη υβρίσει χυδαία την οικογένεια του Παύλου Φύσσα.

 
Φυγαδεύθηκε από αστυνομικές δυνάμεις και η δίκη διεκόπη για λίγο.Αμέσως μετά, Ο θείος του Παύλου Φύσσα, πιάστηκε στα χέρια με το συνήγορο υπεράσπισης Καρυδομάτη και υπήρξαν καταγγελίες από τη Μάγδα Φύσσα ότι εκείνη και ο αδελφός της απειλήθηκαν εντόνως από μέλος του ακροατηρίου.

 
Εντωμεταξύ τα μέλη της Χρυσής Αυγής που βρίσκονταν στο χώρο φώναζαν και απειλούσαν, καθιστώντας πλέον ξεκάθαρες τις προθέσεις του να παρακωλύουν κάθε φορά τη διαδικασία.

 
Η Πολιτική Αγωγή διαμαρτυρήθηκε για τις συνθήκες διεξαγωγής, ενώ η οικογένεια Φύσσα στάθηκε για μια ακόμη φορά δυνατή, έχοντας τη στήριξη του κόσμου που είχε συγκεντρωθεί έξω από το δικαστήριο.
Αύριο Τρίτη, 28 Ιουνίου αναμένεται η ολοκλήρωση της εξέτασης του μάρτυρα Μιχαήλ Ξυπόλυτου αλλά και ο σχολιασμός των συνηγόρων για τις καταθέσεις Μαντά και Ξυπόλυτου.

 

Εφετείο Αθηνών, 27 Ιουνίου, Μαρία Παρέντη για το Νόστιμον ήμαρ

Σχετικά Με Το Συντάκτη

Μαρία Παρέντη

Η Μαρία Παρέντη ζει και εργάζεται στην Αθήνα.Σπούδασε Ελληνική Φιλολογία στη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών και Νομικά στην Κομοτηνή.Ονειρεύεται έναν κόσμο στον οποίο οι δικηγόροι θα περιττεύουν και θα διδάσκει λογοτεχνία.Προς το παρόν μάχεται για το δίκιο

Αφήστε Ένα Σχόλιο

seventeen − 15 =

Simple Share Buttons