Πρόεδρος Τσεχίας: «Δεν θα δεχθούμε μετανάστες για να μην έχουμε βάρβαρες επιθέσεις»

0

zeman-milos-prosfiges

Ρεσιτάλ μισαλλοδοξίας

Τη μετανάστευση με την τρομοκρατία συνδέει ευθέως ο πρόεδρος της Τσεχίας Μίλος Ζέμαν σε ένα ρεσιτάλ μισαλλοδοξίας. Δηλώνει ότι η χώρα του πρέπει να αρνηθεί να υποδεχθεί μετανάστες για να μην διαπράξουν «βάρβαρες επιθέσεις».

Ο πρόεδρος της Τσεχίας Μίλος Ζέμαν πιστεύει πως η χώρα του πρέπει να αρνηθεί να υποδεχθεί μετανάστες ώστε να μην διαπράξουν «βάρβαρες επιθέσεις», δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπός του.

Ο Ζέμαν είναι, ούτως ή άλλως, ο μεγαλύτερος πολέμιος του σχεδίου ανακατανομής προσφύγων και μεταναστών εντός ΕΕ, και δηλώνει αντίθετος ακόμη και στην πρόθεση της Πράγας να πάρουν 80 Σύρους πρόσφυγες, αριθμός απειροελάχιστος σχετικά με τα εκατομμύρια ανθρώπων που έχουν φύγει από τη χώρα.

Οι επιθέσεις τζιχαντιστών στη Γαλλία και στη Γερμανία τις τελευταίες εβδομάδες απέδειξαν ότι ο τσέχος πρόεδρος έχει δίκιο, δήλωσε ο εκπρόσωπός του Γίζιγι Οβτσάτσεκ κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης των εκπροσώπων του Τύπου.

«Η χώρα μας απλά δεν μπορεί να διακινδυνεύσει να υποστεί επιθέσεις όπως αυτές που διαπράχθηκαν στη Γαλλία και στη Γερμανία. Υποδεχόμενοι μετανάστες θα δημιουργήσουμε εύφορο έδαφος για βάρβαρες επιθέσεις», επέμεινε ο Οβτσάτσεκ.

«Ο πρόεδρος δεν συμφωνεί με οποιαδήποτε υποδοχή μεταναστών στην τσεχική επικράτεια», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Η τσεχική κυβέρνηση αντιτίθεται στο σύστημα ανακατανομής των αιτούντων άσυλο βάσει ποσοστώσεων, αν και δεν έχει μιμηθεί το παράδειγμα της Σλοβακίας και της Ουγγαρίας, που έχουν προσφύγει στη δικαιοσύνη εναντίον του.

Βάσει του ευρωπαϊκού συστήματος ποσοστώσεων, ως το 2017 η Τσεχία θα πρέπει να υποδεχθεί συνολικά 2.691 αιτούντες άσυλο.

Μια δημοσκόπηση του ινστιτούτου CVVM η οποία διεξήχθη τον Μάιο κατέδειξε ότι το 61% των Τσέχων τάσσεται εναντίον της υποδοχής προσφύγων από εμπόλεμες χώρες, από 52% τον Οκτώβριο. Άλλο ένα 34% τάχθηκε υπέρ της άποψης πως η χώρα πρέπει να υποδεχθεί πρόσφυγες μόνο εάν επιστρέψουν στην πατρίδα τους στο εγγύς μέλλον.

efsyn.gr

Σχετικά Με Το Συντάκτη

N.

Αφήστε Ένα Σχόλιο

10 + 16 =

Simple Share Buttons