Πόρισμα-καταπέλτης για την Χρυσή Αυγή

0

cebdceafcebacebfcf82-cebcceb9cf87ceb1cebbcebfcebbceb9ceaccebacebfcf82-cf87cf81ceaecf83cf84cebfcf82-cf80ceb1cf80cf80ceaccf82-cf83ceb51

Το εισαγγελικό πόρισμα του εισαγγελέα Ισίδωρου Ντογιάκου που δημοσιοποιήθηκε χθες είναι κόλαφος για τη Χρυσή Αυγή κι αυτό γιατί εμπλέκει όλα τα μέλη της Κ.Ο. της νεοναζιστικής οργάνωσης στην υπόθεση της διεύθυνσης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, ενώ αποδεικνύει με πλήθος στοιχείων την βαθύτερη στόχευση για κατάλυση του πολιτεύματος.

Το πιο ενδιαφέρον στοιχείο που προκύπτει από την εισαγγελική έρευνα αφορά την φύση της οργάνωσης. Όπως  υποστηρίζει σαφέστατα ο κ. Ντογιάκος, η Χρυσή Αυγή ήταν μια κλασσική εγκληματική οργάνωση πριν το 2012, η οποία ενδύθηκε τον μανδύα του πολιτικού κόμματος για να συμμετάσχει στις εκλογές, και κατέθεσε νέο καταστατικό στον Άρειο Πάγο.

Συγκλονιστική είναι και η περιγραφή της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα από το μέλος της οργάνωσης Γιώργο Ρουπακιά. Στο σημερινό φύλλο του Έθνους έρχεται στο φως το συγκεκριμένο κομμάτι της εισαγγελικής έρευνας:

“Τις βραδινές ώρες της 17-9-2013, ο Ιωάννης Άγγος, ο Λέων Τσαλίκης και ο Αναστάσιος Μιχάλαρος, στελέχη της Τοπικής Οργάνωσης Νίκαιας, βρίσκονταν στην καφετέρια “Κοράλλι”. Στην ίδια καφετέρια, καθόταν με τη δική του παρέα, ο Παύλος Φύσσας, μουσικός, γνωστός στην ευρύτερη περιοχή για τις αντίθετες προς τη “Χρυσή Αυγή” πολιτικές του απόψεις και εν γένει για τις αντιφασιστικές του ιδέες. Όλα ξεκίνησαν, όταν ο ¨Αγγος ειδοποίησε από το κινητό του τον Ι. Καζαντζόγλου (επικεφαλής τάγματος εφόδου) ότι ο Π. Φύσσας βρισκόταν στην καφετέρια. Ύστερα από λίγο ενημερώνεται ο πυρηνάρχης Γ. Πατέλης, ο οποίος αποστέλλει σταμέλη του Τάγματος, που έλεγε “ΟΛΟΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΟΣΟΙ ΕΙΣΑΣΤΕ ΚΟΝΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΜΑΚΡΙΝΟΥΣ.ΤΩΡΑ’. Το τάγμα εφόδου έφτασε στην περιοχή.

Σύμφωνα με τις καταθέσεις αυτοπτών μαρτύρων, οι χρυσαυγίτες είχαν στήσει καρτέρι στον Παύλο Φύσσα. Οι Άγγος, Τσαλίκης, Μιχάλαρος τον περίμεναν να βγει από την καφετέρια κρατώντας στυλιάρια, σιδερογροθιές και ρόπαλα. Λίγα λεπτά αργότερα 30 μέλη του τάγματος εφόδου και χωρίς να υπάρχει αφορμή, φωνάζουν και βρίζουν τον Φύσσα, που κατευθύνεται προς τον κεντρικό δρόμο: “Νάτους, αυτοί είναι, θα σας γ…. μ…..α, πού πάτε. Κότες, ελάτε θα σας σκοτώσουμε, θα σας σφάξουμε και θα πεθάνετε.

Με γρήγορες κινήσεις, εκμεταλλευόμενος το γεγονός ότι δύο τρία μέλη της Χρυσής Αυγής και κρατούσαν τον Παύλο Φύσσα, με ένα μαχαίρι που κρατούσε ήδη πριν βγει ακόμα από το αυτοκίνητο, επιτέθηκε κατ’ αυτού. Αγκαλιάζοντάς τον, τον έπληξε δύο φορές  στο ύψος της καρδιάς και μια φορά στον μηρό και επέστρεψε στο αυτοκίνητό του, επιχειρώντας να διαφύγει” αναφέρεται στο πόρισμα.

Επίσης καταρρίπτονται οι ισχυρισμοί του δολοφόνου, ότι δήθεν δεν ήξερε τον Φύσσα. Ο εισαγγελέας αναφέρει ότι οι ισχυρισμοί του “δεν αποτελούν λογική εξήγηση της εγκληματικής πράξεώς του, δηλαδή μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα να δολοφονήσει έναν  άνθρωπο τον οποίο ουδόλως γνωρίζει.

Αντίθετα επικαλείται την κατάθεση προστατευόμενου μάρτυρα, σύμφωνα με την οποία ο Φύσσας “ήταν στόχος της Χρυσής Αυγής στην περιοχή του Πειραιά και υπήρχε κεντρική εντολή από τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ιωάννη Λαγό να τον φάνε όπου τον βρούνε, εν γνώσει του Ηλία Κασιδιάρη και πάντοτε με την έγκριση του Νίκου Μιχαλολιάκου”.

Το τρίτο στοιχείο είναι ότι μάρτυρες κατέθεσαν ότι πριν από τη δολοφονία, ο Ρουπακιάς ρωτούσε οδηγίες για την οδό που βρισκόταν ο αντιφασίστας μουσικός, γεγονός το οποίο επιβεβαιώνει ότι γνώριζε ποιος ήταν ο στόχος του, ενώ φέρεται να είπε στους αστυνομικούς που τον συνέλαβαν, ότι “τον σκότωσε επειδή χτύπησε δικούς του”.

Σχετικά Με Το Συντάκτη

N.

Αφήστε Ένα Σχόλιο

19 − 18 =

Simple Share Buttons