Δημοσκόπηση: Το 63% των πολιτών θέλει να φύγει το ΔΝΤ από την Ελλάδα

0

International Monetary Fund Managing Director Christine Lagarde gestures as she speaks about the global economy at the Johns Hopkins School of Advanced International Studies in Washington April 2, 2014. The European Central Bank should ease monetary policy to combat the risk of "low-flation" that could crimp euro zone output and consumer spending, the head of the International Monetary Fund said on Wednesday. REUTERS/Kevin Lamarque (UNITED STATES - Tags: POLITICS BUSINESS EDUCATION) - RTR3JO26

Την αποχώρηση του ΔΝΤ από την Ελλάδα επιθυμεί η πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών, καθώς θεωρούν ότι ασκεί εκβιαστική πολιτική σε βάρος της χώρας. Αυτό δείχνει δημοσκόπηση της Palmos Analysis, που διενεργήθηκε στη σκιά των αποκαλύψεων των διαλόγων Τόμσεν – Βελκουλέσκου από τα Wikileaks, αλλά και σε μία περίοδο που το Ταμείο βάζει το ένα εμπόδιο μετά το άλλο στις διαπραγματεύσεις για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης.

Η έρευνα δημοσιεύεται σήμερα στην Εφημερίδα των Συντακτών.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης, το 79%των ερωτηθέντων θεωρεί ότι ο ρόλος του ΔΝΤ απέναντι στην Ελλάδα είναι αρνητικός. Μάλιστα την ίδια άποψη έχει το 65% των ερωτηθέντων που δηλώνουν ότι ψήφισαν Νέα Δημοκρατία.

Το ΔΝΤ εκβιάζει την ελληνική κυβέρνηση για να πάρει πιο σκληρά μέτρα, σύμφωνα με το 78% των ερωτηθέντων. Από όσους δηλώνουν ότι ψήφισαν Νέα Δημοκρατία το 65% χαρακτηρίζουν εκβιαστική την στάση του ΔΝΤ.

Το 63% πιστεύουν ότι η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να ζητήσει την απομάκρυνση του ΔΝΤ από το πρόγραμμα. Ειδικότερα για τους ψηφοφόρους της ΝΔ, το 44% πιστεύει ότι η κυβέρνηση πρέπει να ζητήσει την απομάκρυνση του ΔΝΤ, ενώ την αντίθετη άποψη εκφράζει το 42%.

Για το θέμα που προέκυψε με τις αποκαλύψεις του Wikileaks, το 44% απαντά ότι σημασία έχουν οι αποκαλύψεις και όχι ποιός έκανε τη υποκλοπή. Μεγαλύτερη βαρύτητα στο ποιος έκανε την υποκλοπή και όχι στο περιεχόμενο των αποκαλύψεων δίνει το 21% των ερωτηθέντων.

Τέλος το 77% των ερωτηθέντων απαντούν ότι η κυβέρνηση δεν πρέπει να δεχθεί κανένα μέτρο πέραν της συμφωνίας του περασμένου καλοκαιριού.

Η πανελλαδική έρευνα της Palmos Analysis διενεργήθηκε από τις 6 έως τις 8 Απριλίου.

efsyn.gr

Σχετικά Με Το Συντάκτη

N.

Αφήστε Ένα Σχόλιο

3 × 4 =

Simple Share Buttons