Πόλεμος του Τραμπ νούμερο 1, πόλεμος της Αμερικής νούμερο…

1

Από το Πρόβατο όχι Αρνί

Άλλαξε η άποψη του πλανητάρχη. Δυο εικόνες στο ίντερνετ, ένα βίντεο στην τηλεόραση κι αμέσως ευαισθητοποιήθηκε ο τύπος που η χώρα του δεν έχει αφήσει χώρα σε αυτόν τον πλανήτη που να μην έχει βομβαρδίσει, δεν έχει αφήσει άμαχο πληθυσμό να μην έχει μακελέψει. Η αλά καρτ ευαισθησία όμως έχει πάντα ένα background με μόνιμο συμβόλαιο και απεριόριστο χρόνο.

Η Συρία ξύπνησε με πόλεμο. Όχι εμφύλιο ετούτη τη φορά, όχι αυτόν που χρηματοδοτήσαμε και συνεχίζουμε να κάνουμε, να συντηρούμε έξι χρόνια τώρα. Πόλεμο από αυτούς που ο «πολιτισμένος» δυτικός κόσμος ξέρει να σερβίρει σε κάθε «ενδιαφερόμενο» ή μη όπου γης. Η Συρία ξύπνησε με τον πρώτο ευθύ και απροκάλυπτο βομβαρδισμό της χώρας από την Αμερική. Τραμπ λοιπόν εναντίον Ασάντ, φασίστας ενατίον δικτάτορα. Και στη μέση εκατό και πλέον νεκροί από επίθεση με χημικά προχτές. Και γύρω-γύρω εκατοντάδες χιλιάδες άλλοι νεκροί και εκατομμύρια ξεριζωμένοι.

Η Συρία ξύπνησε με Τόμαχοκ να χτυπάν «στρατηγικές» θέσεις του Άσαντ. Για αρχή. Οι μη στρατηγικές παράπλευρες απώλειες έρχονται μετά. Πάντα μαζί με τις συγνώμες και τις λύπες. Λίγο πριν από τότε που βγαίνουν στην επιφάνεια από κάποια παραδοχή, από κάποια έρευνα, από τα wikileaks, από οπουδήποτε τελοσπάντων, ότι όπλα μαζικής καταστροφής δεν υπήρχαν, μαζικοί τάφοι δεν υπήρχαν, βομβαρδισμοί με δηλητριώδη αέρια έγιναν από άλλους…

-Από άλλους; Ποιους; Μα γιατί το λες αυτό; Πάλι ιστορίες συνομωσίας;

-Όχι καλό μου, όχι καμιά ιστορία συνομωσίας. Δεν είναι εξάλλου οι δικτάτορες το φόρτε μου. Απλά λίγο δυσκολεύομαι να το εξηγήσω, να το καταλάβω. Όταν έχεις ανακαταλάβει τις μεγαλύτερες πόλεις της χώρας σου απ’ το ISIS, όταν είσαι στην πλεονεκτικότερη θέση από την αρχή του εμφυλίου, όταν έχεις έναν δυνατό σύμμαχο όπως η Ρωσία, όταν αρχίζεις να εδραιώνεις ξανά την εξουσία σου έσω και μέσα από τη φράση «να τελειώσει ο πόλεμος, να ξαναζήσουμε ειρηνικά έστω και με τον Άσαντ και μετά βλέπουμε τι θα κάνουμε μαζί του», τότε δεν κάνεις χημικό πόλεμο σκοτώνοντας στο σωρό αμάχους και παιδιά. Τότε δε στρέφεις τα μάτια και την οργή όλου του πλανήτη πάνω σου, δε γίνεσαι εθελούσια στόχος, δεν προβοκάρεις για μια μαζική επίθεση εναντίον σου. Καταλαβαίνεις τι σου λέω;

-Εγώ καταλαβαίνω αλλά κι εσύ γιατί δεν ακούς αυτό που λένε όλοι;

-Όλοι ποιοι;

-Όλοι. Η αντιπολίτευση στη Συρία, ο Τραμπ, τα εξώφυλλα των εφημερίδων, μέχρι και στις ειδήσεις το έδειξαν…

-Δε λέω, δυνατά τα επιχειρήματά σου αλλά άφησέ με να έχω έναν αστερίσκο στην άκρη των δεδομένων σου. Όπως επίσης βάλε κι εσύ ως σχόλιο πλάι στους 59 χτεσινούς τόμαχοκ ότι ένας ακόμη πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών άνοιξε λογαριασμό: πόλεμος του Τραμπ νούμερο 1, πόλεμος της Αμερικής νούμερο…

Σχετικά Με Το Συντάκτη

Πρόβατο όχι αρνί & Ma[t]ita Colorata

Το Πρόβατο όχι Αρνί γεννήθηκε στη Λευκάδα. Έχει ένα σκυλάκι (τη Μάρκα) και μια χελώνα (την Κούλα). Η Ma[t]ita Colorata ζει στη Θεσσαλονίκη. Σχεδιάζει το χώρο κι αποδίδει ιστορίες με μορφές και χρώματα. Ο Ποντικός Μάρτιν γράφει την ιστορία τους και σχεδιάζει τη ζωή τους.

1 Comment

  1. Μεγάλη αναταραχή, θαυμάσια κατάσταση, είχε πει ο Μάο. Σήμερα δεν ξέρω αν το προσέξατε αλλά είμαστε μια χαρούμενη ασμόσφαιρα, είχε πει ο Ηλιόπουλος.
    Πόλεμοι παντού, στη Συρία, στο Αφγανιστάν, στη Λιβύη, αντάρτικα σε πολλές χώρες, κυρίως αφρικάνικες, τρομοκρατικά χτυπήματα σε πολλές χώρες, οικονομικοί πόλεμοι που επιβάλλουν οι αγορές σε χρεοκοπημένες χώρες, έξαρση του ναζισμού-φασισμού, κ.λ.π, κ.λ.π.
    Ζούμε περιμένοντας όλοι αυτοί οι πόλεμοι να συμπτυχθούν σε έναν, τον Γ’ παγκόσμιο εκτός και αν έρθουν εξωγήινοι που έτσι που τρωγόμαστε θα μας ξεσκίσουν σε λίγες ώρες. Υπερπληθυσμός, τεράστια φτώχεια, ελάχιστοι κατέχουν πλούτο το μισό ΑΕΠ της γης, πληθώρα πολεμικού υλικού, πρέπει να ξοδευτεί κάπου, ανεξέλεκτα πυρηνικά και από την άλλη μεριά οι επιστήμονες να λένε ότι η γη θα εξαφανιστεί με φυσικό τρόπο σε 5 δις χρόνια.
    Πολλοί τρελοί κατέχουν σήμερα τις εξουσίες και μάλλον η ανθρωπότητα βαρέθηκε να περιμένει τόσο.
    Σημ. Υπάρχουν τόσοι άλλοι πολεμόκαυλοι που το κουμπί μάλλον δεν θα προλάβει να πατήσει ο Κιμ Γιονγκ Ουν.

Αφήστε Ένα Σχόλιο

two + three =

Simple Share Buttons