‘Πόλεμος’ δηλώσεων Ερντογάν – Ρούτε

1

Ακραίες δηλώσεις 

Ξεκίνησε, όπως άλλωστε ήταν αναμενόμενο, ο πόλεμος δηλώσεων μεταξύ του Ερντογάν και του πρωθυπουργού της Ολλανδίας, με τον τελευταίο να χαρακτηρίζει ως απαράδεκτες τις δηλώσεις Ερντογάν.

Ειδικότερα, ο Ολλανδός πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε δήλωσε σήμερα ότι το σχόλιο του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος συνέκρινε τους Ολλανδούς με τους Ναζί, ήταν «εντελώς απαράδεκτο».

Ο Ερντογάν αποκάλεσε την Ολλανδία «απομεινάρια των Ναζί, φασίστες», αφού η ολλανδική κυβέρνηση ανακάλεσε την άδεια προσγείωσης στην Ολλανδία του αεροπλάνου του τούρκου υπουργού Εξωτερικών.

«Είναι φυσικά ένα τρελό σχόλιο», δήλωσε ο Ρούτε στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του για τις εκλογές της 15ης Μαρτίου. «Καταλαβαίνω ότι είναι θυμωμένοι, αλλά αυτό φυσικά ήταν εντελώς απαράδεκτο».

Νωρίτερα, η Τουρκία κάλεσε στο υπουργείο Εξωτερικών τον Ολλανδό επιτετραμμένο στην Άγκυρα, δήλωσαν πηγές στο υπουργείο Εξωτερικών, για να διαμαρτυρηθεί κατά της απόφασης της Χάγης να απαγορεύσει στον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών να συμμετάσχει σε συγκέντρωση υπέρ του Ερντογάν στην Ολλανδία, ανακοίνωσε αξιωματούχος.

O υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου επρόκειτο να μεταβεί αεροπορικώς στο Ρότερνταμ για να κινητοποιήσει την εκεί τουρκική κοινότητα υπέρ της επέκτασης των εξουσιών του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν — ένα ζήτημα που μπορεί να διχάσει την Τουρκία, στην οποία διεξάγεται τον ερχόμενο μήνα δημοψήφισμα. Οι αρχές της πόλης ανακοίνωσαν χθες Παρασκευή πως απαγορεύουν τη συγκέντρωση.

Η ολλανδική κυβέρνηση επικαλέσθηκε τη δημόσια τάξη και την ασφάλεια ως λόγους που την οδήγησαν να ανακαλέσει την άδεια προσγείωσης της πτήσης του Τσαβούσογλου. Διευκρίνισε πως η απειλή του Τσαβούσογλου μερικές ώρες νωρίτερα για πολιτικές και οικονομικές κυρώσεις σε περίπτωση που ανακαλούνταν η άδεια να πραγματοποιήσει το ταξίδι, κατέστησαν αδύνατη την αναζήτηση μιας λογικής λύσης.

news247.gr

Σχετικά Με Το Συντάκτη

N.

1 Comment

  1. Ας πάμε μερικές δεκαετίες πίσω, στη μαύρη εποχή της Ευρώπης, στην εποχή του ναζισμού-φασισμού. Η Τουρκία, αν και δεν πήρε μέρος στον Β’ Παγόσμιο Πόλεμο, ήταν με τις δυνάμεις του άξονα, δηλαδή σύμμαχος της ναζιστικής Γερμανίας αλλά με την ουρά της έξω. Ο πατέρας μου όπως και χιλιάδες άλλοι μη μουσουλμάνοι, έτσι έγινε ο διαχωρισμός, έλληνες, αρμένιοι και εβραίοι, στάλθηκαν σε τούρκικα στρατόπεδα συγκέντρωσης, θα είχαν εκτελεστεί αν οι ναζί κέρδιζαν τον πόλεμο. Η Ολλανδία όπως και όλες οι χώρες της Ευρώπης, εξαιρούνται η Πορτογαλία και η Ισπανία που είχαν ήδη δικτατορίες, κατακτήθηκαν από τους ναζί. Όταν η ναζιστική Γερμανία άρχισε να χάνει τον πόλεμο η πονηρή Τουρκία της κήρυξε τον πόλεμο δίχως βάβαια να πάρει μέρος με τις συμμαχικές δυνάμεις κατά τις Γερμανίας.
    Η αιτία ήταν οι πολύ στενοί δεσμοί της Τουρκίας με τη Γερμανία στο παρελθόν όταν η Γερμανία ήταν βασίλειο, εποχή Γουλιέλμου Κάιζερ. Η Γερμανία εξόπλιζε και εκπαίδευε τον τουρκικό στρατό, σχέδιο της Γερμανίας ήταν η εξόντωση των μειονοτήτων που ζούσαν στη Μικρά Ασία, γενοκτονία Αρμενίων, λίγο αργότερα ακολούθησαν οι σφαγές Ελλήνων. Στη μάχη του Μιζανίου γερμανοί ειδικοί έστησαν την αμυντική διάταξη του τουρκικού στρατού.
    Πάμε στο σήμερα. Η επιθυμία της Γερμανίας να κυριαρχήσει στην Ευρώπη μέσω της οικονομίας έφεραν στο προσκήνιο τα ακροδεξιά κόμματα στη Ευρώπη καθώς και την αποθράσυνση της Τουρκίας ή οποία κατηγορεί ακόμα και την Γερμανία για ναζιστικές μεθόδους. Η ιστορία διδάσκει το ότι έσπειρες θα θερίσεις.

Αφήστε Ένα Σχόλιο

five − three =

Simple Share Buttons