Πλήγμα για τον Φιγιόν: Το κεντροδεξιό κόμμα UDI αποσύρει την στήριξή του

0

Πλήγμα

Σοβαρό πολιτικό πλήγμα για τον Φρανσουά Φιγιόν και την προεκλογική του εκστρατεία για την προεδρία της Γαλλίας. Το κεντροδεξιό κόμμα UDI, αποφάσισε σήμερα να αποσύρει τη στήριξή του στον υποψήφιο πρόεδρο. Η απόφαση έρχεται μετά τις νέες εξελίξεις στο σκάνδαλο με τις αργομισθίες της συζύγου του Φιγιόν, Πενέλοπι.

Την υποψηφιότητα Φιγιόν στήριζαν τόσο το Ρεπουμπλικανικό κόμμα (LR) όσο και η «Ένωση Δημοκρατών και Ανεξάρτητων» (UDI). Πλέον όμως ο Φιγιόν είναι υποψήφιος μόνο των Ρεπουμπλικάνων.

Με δήλωσή του στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο πρόεδρος του UDI Ζαν Κριστόφ Λαγκάρντ δήλωσε ότι το κόμμα του «αναστέλλει» τη στήριξή του στην προεκλογική εκστρατεία του Φιγιόν.

Οι κοινοβουλευτικοί του κεντροδεξιού UDI πήραν την απόφαση της αναστολής το απόγευμα της Τετάρτης, μετά την μεσημεριανή ανακοίνωση του Φιγιόν ότι θα παραμείνει υποψήφιος παρά την κλήση από τον εισαγγελέα για ανάκριση αναφορικά με το σκάνδαλο.

Το UDI προβλέπεται να αποφασίσει την επόμενη εβδομάδα εάν η «αναστολή» θα μετατραπεί τελειωτική διακοπή της συνεργασίας.

Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος του κόμματος είχε διαπραγματευτεί σκληρά ώστε να μπορέσει να τοποθετήσει στα ψηφοδέλτια των βουλευτικών εκλογών που θα ακολουθήσουν τις προεδρικές μεγάλο αριθμό στελεχών του UDI.

Μετά το σκάνδαλο με τη σύζυγο του Φιγιόν όμως οι ισορροπίες αλλάζουν καθώς ο Φιγιόν φαίνεται ότι δεν θα περάσει στο δεύτερο γύρο.

Λίγη ώρα πριν την απόφαση του UDI ο Μπρούνο Λεμέρ, υψηλόβαθμο στέλεχος των Ρεπουμπλικάνων και υποψήφιος υπέβαλε την παραίτησή του, λέγοντας ότι πήρε την απόφαση αυτή καθώς ο Φιγιόν παραμένει υποψήφιος και οι αρχές του δεν του επιτρέπουν να συνεχίσει την καμπάνια.

tvxs.gr

Σχετικά Με Το Συντάκτη

N.

Αφήστε Ένα Σχόλιο

5 × 4 =

Simple Share Buttons