Πλαστό το συριακό διαβατήριο που βρέθηκε;

0

bataclan

Το συριακό διαβατήριο το οποίο βρέθηκε κοντά στη σορό του ενός από τους δράστες αυτοκτονίας που βρέθηκε στο στάδιο «Stade de France» ενδέχεται να είναι πλαστό, μετέδωσαν μέσα ενημέρωσης επικαλούμενα πηγή από υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα, Αμερικανός αξιωματούχος δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο CBS News ότι το διαβατήριο αυτό μπορεί να είναι πλαστό. Ο αριθμός του δεν αντιστοιχεί σε κανένα διαβατήριο που έχει εκδοθεί από τις αρχές της Συρίας και η φωτογραφία δεν αντιστοιχεί στο όνομα του κατόχου, εξήγησε.

Θυμίζουμε ότι χθες γαλλικά μέσα ενημέρωσης είχαν μεταδώσει ότι ένα συριακό διαβατήριο εντοπίστηκε κοντά στο πτώμα του ενός από τους καμικάζι που ανατινάχτηκαν έξω από το «Stade de France».

Σχετικά με την υπόθεση, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας δήλωσε χθες σχετικά ότι ο κάτοχος του διαβατηρίου, είχε περάσει από την Λέρο στις 3/10/2015 όπου και ταυτοποιήθηκε με βάση τους κανόνες της Ε.Ε.

«Δεν γνωρίζουμε εάν το διαβατήριο ελέγχθηκε από άλλες χώρες από τις οποίες είναι πιθανό να πέρασε ο κάτοχος», ανέφερε.

Τέλος, το γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο BMF σημείωσε πως το διαβατήριο «δεν ανήκει κατ’ ανάγκη στον Καμικάζι» ισχυροποιώντας τις αμφιβολίες για τον κάτοχο του διαβατηρίου.

efsyn

Σχετικά Με Το Συντάκτη

N.

Αφήστε Ένα Σχόλιο

8 + four =

Simple Share Buttons