Πιστεύω εις ένα ευρώ…

1

Του Χάρη Ζάβαλου

Ξεκίνησαν επιτέλους τα άρθρα τα οποία αναγάγουν τον ευρώ στην μεταφυσική διάσταση της πίστης, ελπίζοντας να συναντήσει στην πνευματική πλατφόρμα την περιβόητη «ανάπτυξη» του Προβόπουλου την οποία μας είχε υποσχεθεί από το 2010.

Έτσι το μόνο που έπρεπε να κάνουμε είναι λίγη υπομονή και κυρίως να έχουμε πίστη, όσο θα πέρναγαν το ένα μέτρο πάνω στο άλλο, τα οποία θα διέλυαν ντε φάκτο ολόκληρο το κοινωνικό ιστό.

Αλλά η υπομονή για να χαλκευτεί, χρειάζεται πίστη στο εγχείρημα, έτσι ώστε να έχει και ένα σκοπό πέρα από την αδιόρατη ανάπτυξη που θα ερχόταν σε μια χώρα που όλα θα ξεπουλιόντουσαν κοψοχρονιά.

Και αφού η ανάπτυξη δεν ήρθε ποτέ, πρέπει να δούμε τι θα κάνουμε για να την φέρουμε.
Και αυτό που προτείνουν οι αρθρογράφοι της πεντάρας, είναι λίγη ακόμα υπομονή και ακόμα πιο πολύ πίστη στο εργαλείο που θα την φέρει και αυτό το εργαλείο θα είναι μια αποτυχημένη νομισματική πολιτική. Η οποία φέρνει τα απαιτούμενα πλεονάσματα στον Βορρά που φτιάχτηκε και μια πληθώρα μεταφυσικών αηδιών που βαφτίζονται «οικονομικά άρθρα» στον Νότο που εφαρμόζεται.

Στην ίδια αρθρογραφία που διαβάζουμε ότι μόνο η Γερμανία τα χρόνια της κρίσης έχει βγει κερδισμένη από όλο αυτό κατά 240 δισεκατομμύρια ευρώ, διαβάζουμε ότι η πίστη σε ένα νόμισμα θα φέρει την «άσπρη μέρα» μέσα στους σκοτεινούς χρόνους των απανωτών μνημονίων.

Και αν η πολυπόθητη ανάπτυξη δεν κάνει στάση στον ευρωπαϊκό Νότο που άλλωστε έφαγε τα λεφτά σε γυναίκες και ποτά, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Eurogroup Γερούν Ντάισεμπλουμ, θα ευθύνεται τότε η αδύναμη πίστη στο ευρώ. Γιατί μόνο να θελήσεις κάτι πολύ, όλο το σύμπαν θα…την ξέρετε την συνέχεια.

Άλλωστε το ευρώ είναι ταμπού και όπως καιρό λέμε, εδώ και καιρό είναι και θρησκεία και όποιος το καθυβρίζει και το αμφισβητεί θα μπορεί στο μέλλον να συλληφθεί για βλασφημία από τους τζιχαντιστές του ευρωνομίσματος ή ακόμα καλύτερα όπως είχαμε διαβάσει παλιότερα «για απόπειρα κατάλυσης νομίσματος».

Το κείμενο δημοσιεύθηκε στο ένθετο του Νόστιμον Ήμαρ το Σάββατο 10.6.2017

dromos-n

Σχετικά Με Το Συντάκτη

Χάρης Ζάβαλος

Δήμαρχος της καρδιάς σας, Πιονγιάνγκ, Αθηναίων κ Πάσης Ελλαδος, περνάει τον χρόνο του ανάμεσα σε πάρτυ, ψάρεμα, διαλογισμό και κυνοδρομιες. Ζει στο Μονακό κ στον Βοτανικο. Τρολλαρει στα σοβαρα και σοβαρευει στα αστεία, ειναι ακριβός στα πίτουρα και φτηνός στο αλεύρι. Γιατί Ζαβαλος είστε εσείς.

1 Comment

  1. Pingback: Πιστεύω εις ένα ευρώ… | Ελεύθερη Λαική Αντιστασιακή Συσπείρωση

Αφήστε Ένα Σχόλιο

thirteen + 8 =

Simple Share Buttons