Πέθανε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης

1

Έφυγε από τη ζωή ο επίτιμος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.

Ο πρώην πρωθυπουργός και πατέρας του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη, απεβίωσε τα ξημερώματα της Δευτέρας σε ηλικία 99 ετών.

“Σήμερα στη 01:00 ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης έφυγε από τη ζωή, περιστοιχισμένος από τους ανθρώπους που αγαπούσε και τον αγαπούσαν”, αναφέρει η ανακοίνωση της οικογένειας του.

news247.gr

Σχετικά Με Το Συντάκτη

N.

1 Comment

 1. “Ένας μεγάλος πολιτισμός δεν κατακτιέται από άλλους εάν πρώτα δεν έχει παρακμάσει εκ των έσω” W. Durant

  Η μαφία του πολιτικοοικονομικού κατεστημένου και των συστημικών μέσων ενημέρωσης λίγα δευτερόλεπτα μετά τον θάνατο του Κ. Μητσοτάκη άρχισαν να του πλέκουν το εγκώμιο. Μέγας πολιτικός άνδρας, προστάτης και θεμελιωτής της δημοκρατίας και λοιπές τέτοιες παπαριές. Θυμάμαι πριν από πολλά χρόνια η Μαρία Ρεζάν είχε πάρει συνέντευξη από την Μαρίκα Μητσοτάκη η οποία μεταξύ άλλων θεώρησε μέγα σφάλμα την αποστασία του άνδρα της. Φυσικά σήμερα πλέκοντας το εγκώμιο του Μητσοτάκη τα συστημικά μέσα ενημέρωσης δεν κάνουν λόγο για εκείνη την εποχή, γι αυτά τα μέσα ισχύει το ‘’ο νεκρός δεδικαίωται’’ άσχετα αν ο συγκεκριμένος πολιτικός είναι ένας απ’ αυτούς που ευθύνεται για την εφτάχρονη δικτατορία.

  Παραθέτω ένα απόσπασμα από τη συνέντευξη του Ξ. Ζολώτα όταν ανέλαβε μετά από συμφωνία των κομμάτων την πρωθυπουργία. Ολόκληρη η συνέντευξη υπάρχει στο διαδίκτυο.

  «Παιδί μου, είπε (προσφιλής προσφώνηση του Καθηγητή στους στενούς του συνεργάτες ανεξαρτήτως ηλικίας) δεν υπάρχει πλέον ενιαίο κράτος στην Ελλάδα. Το κράτος είναι κάτι σαν αδειανό πουκάμισο για τα μάτια του κόσμου. Γνωρίζω από παλιά τον Ανδρέα και τον Μητσοτάκη και είναι καλοί άνθρωποι ως άτομα. Αλλά με τα κόμματά τους έχουν γίνει άρπαγες του κράτους που το λαφυραγωγούν εναλλάξ. Έχουν φτιάξει δύο παράλληλους κομματικούς μηχανισμούς υποκαθιστώντας το επίσημο κράτος. Συγκρούονται αδυσώπητα αλλά ξέρουν ότι είναι μια ο ένας μια ο άλλος. Και κρατάνε τις κρίσιμες πληροφορίες μόνο για τον εαυτό τους. Οι της ΝΔ δραματοποιούν τα στοιχεία προς το χειρότερο γιατί θέλουν άμεσα εκλογές, οι του ΠΑΣΟΚ κάνουν το ακριβώς αντίθετο γιατί δεν θέλουν τώρα εκλογές και είναι ικανοί μέσα στην αδιάφορη ανευθυνότητά τους να καταγγέλλουν ο ένας τον άλλο δημοσίως και να εκθέτουν τη χώρα διεθνώς. Να το θυμάσαι ότι αυτό οι δύο σε πέντε σε δέκα ίσως και λίγο περισσότερα χρόνια θα χρεοκοπήσουν την Ελλάδα».

  Προφητικά τα λόγια του Ζολώτα; Όχι, ένας άνθρωπος που γνωρίζει από οικονομικά και βλέποντας το που βαδίζει το κράτος δεν μπορεί να χαρακτηριστεί προφήτης.

  Αυτά τα ολίγα για τον ‘’μέγα πολιτικό άνδρα’’, φαντάζομαι τι θα λένε όλοι αυτοί οι σιχαμένοι όταν πεθάνει ο Σημίτης ή ο Βενιζέλος, είναι ικανοί ακόμα και να τους αγιοποιήσουν.

Αφήστε Ένα Σχόλιο

2 × 2 =

Simple Share Buttons