O Σύλλογος Γονέων και μισανθρώπων.

4

sillogos

Από τη Μαρία Παρέντη

Λίγο πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς σε ένα δημόσιο σχολείο του Βορρά, στο 5ο δημοτικό σχολείο Ωραιοκάστρου, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων έκανε συνέλευση και το θέμα που μονοπώλησε, ως φαίνεται, το ενδιαφέρον του ήταν η δημιουργία Τάξεων Υποδοχής για τα παιδιά των προσφύγων.

Ας μου επιτραπεί να εξετάσω πρωτίστως το θέμα από άποψη θεσμού και νομικής υπόστασης. Να ενημερώσουμε λοιπόν τους κυρίους για την ύπαρξη του εν λόγω προγράμματος στα ελληνικά σχολεία  η οποία διόλου καινούρια δεν είναι, απλώς ως τώρα μάλλον τους βόλευε καθότι τα συγκεκριμένα τμήματα όπως και τα Φροντιστηριακά Τμήματα,σε όποια σχολεία υπήρχαν, φιλοξενούσαν εκτός από παιδιά μεταναστών -καταχρηστικά- και τα δικά τους τέκνα αν αυτά είχαν κάποια δυσκολία μάθησης.

Η δωρεάν παιδεία είναι κατοχυρωμένο συνταγματικό δικαίωμα από το 1844 σε αυτή τη χώρα. Το δημόσιο σχολείο δεν είναι τσιφλίκι κανενός. Η απειλή κατάληψης για τη χρήση ενός νόμιμου δικαιώματος είναι παράνομη εκτός από αστεία. Η παρεμπόδιση εισόδου στο σχολείο σε μαθητές αποτελεί παράνομη πράξη. Τα παιδιά των προσφύγων είναι μαθητές, σε περίπτωση που διαφεύγει σε ανθρώπους που έχουν ήδη γεννήσει, αναθρέψει και αγαπήσει δικά τους παιδιά.

Εντύπωση μου κάνει που οι κύριοι αυτοί δεν ενδιαφέρθηκαν καθόλου για τα δομικά προβλήματα του σχολείου,οπότε θα θεωρήσω καλή τη πίστει ότι είναι όλα λυμένα και αυτό που τους ενόχλησε ήταν τα προσφυγόπουλα που θέλουν να μάθουν γράμματα. Πήγε λοιπόν ένα χέρι και συνέταξε αυτή την επιστολή και δεν ντράπηκε την ώρα που την έγραφε.

Το αίτημά τους είναι ουσία και νόμω αβάσιμο και θα πάει στο βρόντο από θεσμικής πλευράς. Όμως ξέρουμε πως σε τέτοιες περιπτώσεις ,θυμηθείτε τις λεγόμενες ”επιτροπές κατοίκων’ στις γειτονιές, οι εν λόγω μισάνθρωποι δε σταματούν σε αποφάσεις συνελεύσεων. Οφείλει λοιπόν ο κρατικός φορέας να αναλάβει δράση και να προστατεύσει τους πρόσφυγες από το μένος αυτών των αισχρών ανθρώπων.

Εμείς θα τους αφιερώσουμε την απόφαση της ΕΛΜΕ στο νομό Ρεθύμνης και τις φωτογραφίες από την έναρξη της σχολικής χρονιάς στην Γκράβα:

grava

koritsia

gkrava

Σχετικά Με Το Συντάκτη

Μαρία Παρέντη

Η Μαρία Παρέντη ζει και εργάζεται στην Αθήνα.Σπούδασε Ελληνική Φιλολογία στη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών και Νομικά στην Κομοτηνή.Ονειρεύεται έναν κόσμο στον οποίο οι δικηγόροι θα περιττεύουν και θα διδάσκει λογοτεχνία.Προς το παρόν μάχεται για το δίκιο

4 Comments

  1. Μετά ψάχνουμε το πως θα δικάσουμε τη ναζιστική χρυσή αυγή. Το τεράστιο πρόβλημα αυτής της χώρας είναι ο φασισμός στα μυαλά τους και αυτό μάλλον είναι πολύ δύσκολο μέχρι και ακατόρθωτο να ξυλωθεί, το πρόβλημα δε επεκτείνεται και στα παιδιά τους, δεν φταίνε, τα οποία τα μεγαλώνουν σε φασιστικό περιβάλλον κάνοντάς τα να μισούν τη διαφορετικότητα ακόμα και αν είναι του ιδίου χρώματος μ’ αυτά. Πέραν του νομικού αβάσιμου δεν υπάρχει νόμος, και πολύ σωστά, που να καταδικάζει τη σκέψη αλλά η σκέψη μπορεί οδηγήσει σε αντιδημοκρατικές ενέγειες, ακόμα και στο έγκλημα.

  2. φδφβτγ on

    Η πολυπολυτισμικότητα απέτυχε.Είναι το όπλο του καταλισμού.Να μην έχεις έθνος,ιστορία,ταυτότητα.ξυπνάτε πιόνια της παγκοσμιοποίησης.

    • Κώστας Τσαμπ on

      Ο φόβος για τον συνάνθρωπο είναι το όπλο του καπιταλισμού. Σύνελθε

  3. Pingback: O Σύλλογος Γονέων και μισανθρώπων. | Απ'όλα (με sos)

Αφήστε Ένα Σχόλιο

9 − one =

Simple Share Buttons