«Ο Λαγός έδωσε εντολή στον Πατέλη για την επίθεση»

0

ΡΟΥΠ

 

Συγκλονιστικός ήταν στην κατάθεσή του ο φίλος του Παύλου Φύσσα, Παύλος Σεϊρλής ο οποίος ήταν μαζί του το βράδυ της δολοφονίας και εξετάστηκε ως μάρτυρας στην δίκη των κατηγορουμένων για την δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Να σημειωθεί ότι η αδερφή του Παύλου Φύσσα, Ειρήνη, που επρόκειτο να καταθέσει σήμερα Πέμπτη, δεν τα κατάφερε να παρευρεθεί για λόγους υγείας. Για το λόγο αυτό προσκομίστηκε μάλιστα στο δικαστήριο ιατρική γνωμάτευση η οποία βεβαίωνε ότι παρουσίασε νευροφυτικές διαταραχές. Η Ειρήνη Φύσσα βρίσκεται σε κατάσταση λοχείας καθώς έχει γεννήσει πρόσφατα.

Ο Πάυλος Σεϊρλής ξεκίνησε την κατάθεση του λέγοντας «Μας φώναξαν ελάτε ρε κότες, ελάτε να σας σφάξουμε. Μας κυνήγησαν με ρόπαλα, Θυμάμαι ένα αυτοκίνητο με τέσσερα άτομα, να σταματά απότομα και να μας ρωτά, “που είναι η Κεφαλληνίας”. Του λέει ο Παύλος “εδώ είσαι αδερφέ” και ο οδηγός ήταν ο Ρουπακιάς.

Στο ίδιο κελί με Ρουπακιά

Μας διέλυσαν κάποιοι κρυφτήκαμε σε μια πιλοτή. Μετά πήγαμε στους αστυνομικούς και τους είπαμε ότι μας κυνήγησαν και αυτοί μας έβαλαν χειροπέδες και μας πήγαν στο αστυνομικό τμήμα Κερατσινίου. Μας έβαλαν στο ίδιο χώρο με έναν κύριο. Μετά αναγνώρισα ότι ήταν ο Ρουπακιάς. Πότε μας έλεγε ότι είναι περαστικός για να μην νομίζουμε ότι είναι Χρυσαυγίτης επειδή φορούσε τα ίδια άρβυλα. Όταν μάθαμε ότι ο Παύλος πέθανε ο ρουπακιάς ζήτησε να του αλλάξουν χώρο».

Σε άλλο σημείο της κατάθεσης του χαρακτήρισε τους Χρυσαυγίτες απόγονους των νάζι. Αυτό που ξέρουμε είναι ότι είναι απόγονοι των ναζί, από τους συμβολισμούς, τους χαιρετισμούς τους και οι ίδιοι το έχουν πει ότι είναι απόγονοί τους, ότι είναι η σπορά των Ναζί. Είναι μια οργάνωση τρελών. Το μόνο που κάνουν είναι να δολοφονούν. Αυτούς που δεν είναι μαζι τους.

Μιλώντας για το ρόλο του Γιάννη Λαγού, είπε ότι «εκείνος έδωσε την εντολή για την επίθεση και πρόσθεσε «ξέρω ότι όταν δίνεις εντολή και την ακολουθούν τότε κάτι είσαι».

Για όσα έγιναν στην καφετέρια «Κοράλι» είπε ότι του είχαν κάνει εντύπωση τρία άτομα που κάθονταν απέναντι τους.

«Παρατήρησα μια έντονη κινητικότητα. Έστελναν και έπαιρναν μηνύματα».

Συμπλήρωσε ακόμη ότι σε φωτογραφίες που είδε στο Εφετείο αναγνώρισε στην καφετέρια τους κατηγορούμενους τον Γιάννη Άγγο.

Μιλώντας για τον Παύλο Φύσσα ο ίδιος είπε: «Ήταν ένας άνθρωπος που μου έλεγε να θέλω το καλό για τους ανθρώπους. Δεν ήταν άνθρωπος που δημιουργούσε καταστάσεις. Διοργάνωνε συναυλίες για απόρους , για παιδιά που είχαν τραυματιστεί. Ποτέ κανείς από εμάς δεν είχε έρθει σε αντιπαράθεση με τη ΧΑ

Πρόεδρος:« Η οργάνωση είναι αλυσιδωτη;»

Μάρτυρας: Μετά το θάνατο του Παύλιου διάβασα ότι έχουν δηλώσει ότι είναι απόγονοι των ναζί. Ο Γραμματέας τους μάλιστα ανέλαβε την πολιτική ευθύνη της δολοφονίας του Παύλου.

Πρόεδρος: Πώς βρέθηκαν στο χώρο;

Μάρτυρας: Ενημερώθηκαν με μηνύματα

Πρόεδρος: Ποιος έστειλε τα μηνύματα

Μάρτυρας: Έχω μάθει ο Πατέλης

Πρόεδρος: Μάθατε εάν για την επίθεση υπήρχε εντολή και από ποιον ξεκινάει;

Μάρτυρας: Έμαθα. Από το Λαγό

Πρόεδρος:Ποια σχέση έχει ο Λαγός;

Μάρτυρας: Ξέρω ότι είναι ανώτερος του Πατέλη

Πρόεδρος: Ξέρετε ποια είναι η σχέση Λαγού – Πατέλη

Μάρτυρας: Ξέρω ότι ο Λαγός έδωσε εντολή στον Πατέλη για την επίθεση σε μας. Ξέρω πως όταν δίνεις εντολή και τον ακολουθούν 50 άτομα τότε κάτι είσαι.».

Ο Ρουπακιάς μάς πρόσφερε τσιγάρο στο τμήμα

Στη συνέχεια υπέβαλλε ερωτήσεις στον μάρτυρα ο αναπληρωτής εισαγγελέας Στέλιος Κωσταρέλος

Εισαγγελέας: Στην κατάθεσή σας στην ανάκριση είχατε πει άλλα για τον ‘Αγγο. Έχετε βρεθεί σε τέτοιο περιστατικό εσείς

Μάρτυρας: Βρέθηκα σε σύγχυση. ¨Ήμασταν άυπνοι και ταραγμενοι, δεν ξέραμε τι είχε συμβεί και προσέθεσε: «Ο Ρουπακιάς ήρθε και μας πρόσφερε τσιγάρο στο τμήμα»

Εισαγγελέας: Στοχοποιηθήκατε σαν παρέα στο «Κοράλι»

Μάρτυρας: Ναι ναι, νομίζω ναι

Εισαγγελέας: Είπατε ότι ο Άγγο σκόνταψε πάνω σας και σας ζήτησε συγγνώμη. Γιατί να σας ζητήσει συγγνώμη;

Μάρτυρας: Δεν ξέρω αν ταν επιτηδευμένο το περιστατικό. Δεν υπήρχε λόγος να δεχτούμε επίθεση, ούτε στο παρελθόν ούτε εκείνο το βράδυ.

Εισαγγελέας: Ασχολείστε και εσείς με την μουσική;

Μάρτυρας: Μάλιστα

Εισαγγελέας: Υπήρξαν τραγούδια για τη Χρυσή Αυγή;

Μάρτυρας: Δεν ονοματίζαμε τη ΧΑ

Στη συνέχεια, τον μάρτυρα εξέτασαν οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής.

Συνήγορος: Γιατί κατευθύνθηκε μόνο στον Παύλο, ο Ρουπακιάς;

Μάρτυρας: Ο Παυλος είχε εγκλωβιστεί και λίγο παρακάτω ο Μελαχροινοπουλος.

Συνήγορος; Γιατι μαχαιρώθηκε ο Παύλος και όχι ο Μελαχροινόπουλος;

Μάρτυρας: Δεν ξέρω

Η δίκη συνεχίζεται.

 

 

 

 

 

Πηγή

Σχετικά Με Το Συντάκτη

N.

Αφήστε Ένα Σχόλιο

fifteen − 6 =

Simple Share Buttons