Ο Γκιστ κατά του ρατσισμού και στο πλευρό Κόλιν Καπέρνικ

1

Ο Αμερικανός πάουερ φόργουορντ – σέντερ του Παναθηναϊκού Superfoods με αφορμή τον παραγκωνισμό του Κόλιν Καπέρνικ στο NFL, «ξέσπασε» για τον ρατσισμό και αναφέρθηκε σε όσα σκέφτεται τις τελευταίες ώρες.

«Είναι τρελό το πώς εξελίσσεται αυτός ο κόσμος και είναι… άρρωστος ο τρόπος που η πολιτική υπαγορεύει το τι θα γίνει στον κόσμο του αθλητισμού. Είμαι φαν των Washington Redskins από τη μέρα που γεννήθηκα και ανυπομονούσα πάντα να ξεκινήσει η σεζόν στο NFL. Παρόλα αυτά, ως ένας μαύρος αθλητής με επιρροή στον σημερινό κόσμο, δεν μπορώ να κάθομαι και να παρακολουθώ το μίσος που υπάρχει για ανθρώπους σαν εμένα. Δεν θα υποστηρίζω από εδώ και στο εξής το NFL μέχρι να αλλάξουν τα πράγματα προς το καλύτερο.

Η αστυνομική βία στις ΗΠΑ είναι αληθινή… Η αδικία στις ΗΠΑ είναι αληθινή… Με τρομάζει η σκέψη ότι θα μεγαλώσω το παιδί μου στις ΗΠΑ όταν σκέφτομαι τα καθημερινά προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπίσει μεγαλώνοντας μόνο και μόνο λόγω του χρώματος του δέρματός του… Από εδώ και πέρα είμαι στο πλευρό του Κόλιν Καπέρνικ. Καμία φορά η σιωπή είναι το πιο θορυβώδες πράγμα που μπορείς να κάνεις. Το να διαμαρτύρεσαι σιωπηλά για τις αδικίες είναι ο μόνος τρόπος για να μην σκοτωθούμε. Και αυτό που είναι τρελό είναι ότι μερικές φορές το να παραμένεις σιωπηλός μπορεί και πάλι να σε σκοτώσει. 

Αυτή είναι η πραγματικότητά μου», έγραψε στο Instagram.

Σχετικά Με Το Συντάκτη

N.

Simple Share Buttons