Νικητής ο Μοράλες στην Βολιβία

0

2014101321336234580_20

Ο Έβο Μοράλες, ο πρώτος αυτόχθονας που εκλέχτηκε Πρόεδρος της Βολιβίας το 2006, φαίνεται ότι είναι ο μεγάλος νικητής των χθεσινών εκλογών στην Λατινοαμερικάνικη χώρα, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος από το μπαλκόνι του Προεδρικού Μεγάρου στην πρωτεύουσα Λα Παζ. Σύμφωνα με exit polls και άλλες εκτιμήσεις η νίκη του Μοράλες θα είναι ευρεία και το ποσοστό του θα αγγίξει το 60%, ενώ ο δεύτερος υποψήφιος αναμένεται να λάβει το 25% των ψήφων.

Το Al Jazeera μεταδίδει ότι ο ιθαγενής Πρόεδρος, στην ομιλία του από το μπαλκόνι του Προεδρικού Μεγάρου,  ευχαρίστησε τον λαό για την υποστήριξή του “στον αγώνα για ελευθερία”, και υποσχέθηκε συνέχιση “της μάχης κατά του ιμπεριαλισμού και του καπιταλισμού”. Δεσμεύτηκε επίσης, ότι στην θητεία που μόλις ξεκίνησε θα επενδύσει στην ανάπτυξη της πυρηνικής ενέργειας, “για ειρηνικούς, ενεργειακούς σκοπούς” όπως τόνισε.

628x471

                      Ο Έβο Μοράλες ανακοινώνει τη νίκη του στις εκλογές από το Προεδρικό Μέγαρο στη Λα Παζ

Σημείωσε επίσης ότι θα συνεχίσει την ίδια σοσιαλιστική πολιτική, με ακόμα μεγαλύτερη παρέμβαση του κρατικού παράγοντα στην οικονομία της χώρας, ενώ εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι με αυτό τον τρόπο θα εξαλειφθεί η φτώχεια που ακόμα μαστίζει την Βολιβία.

WireAP_b18d2d3b511e44e98b31b1fafdb236da_16x9_992

Ιθαγενής Aymara γιορτάζει τη νίκη του Προέδρου έξω από το Προεδρικό Μέγαρο στην πρωτεύουσα της Βολιβίας

Τα αποτελέσματα της μέχρι τώρα διακυβέρνησης Μοράλες είναι εντυπωσιακά. Η οικονομία της χώρας αναπτύσσεται με ρυθμούς 5% τον χρόνο και αποτελεί μια από τις ισχυρότερες της Λατινικής Αμερικής. Εκμεταλλευόμενος τα πλούσια κοιτάσματα σε φυσικό αέριο και μέταλλα, ο Πρόεδρος της Βολιβίας έχει καταφέρει σημαντικά οικονομικά επιτεύγματα. Το 82% των κοιτασμάτων πωλούνται στο εξωτερικό, κι έτσι χρηματοδοτεί τις αυξήσεις σε μισθούς (έχουν διπλασιαστεί επί της Προεδρίας του).

Σχετικά Με Το Συντάκτη

N.

Αφήστε Ένα Σχόλιο

3 × 1 =

Simple Share Buttons