Νέα ρατσιστική επίθεση σε εργαζόμενο μετανάστη

0

Στην Λαμπρινή

Η ΚΕΕΡΦΑ καταγγέλλει επίθεση εναντίον μετανάστη εργαζομένου σε εστιατόριο στην Λαμπρινή από τουλάχιστον 10 άτομα

Η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή καταγγέλλει νέα ρατσιστική επίθεση εναντίον μετανάστη εργαζομένου σε εστιατόριο στη Λαμπρινή.

Όπως σημειώνει η ΚΕΕΡΦΑ, το Σάββατο 7/10 στις 3πμ, ο Ουσμάν Μοχάμεντ, 30 ετών, ενώ έφευγε από το εστιατόριο όπου δουλεύει και πήγαινε για να πάρει το λεωφορείο στην Λ.Ηρακλείου και Τραλλέων “δέχτηκε επίθεση-λιντσάρισμα από ομάδα 10-12 ατόμων, ηλικίας 20-30 ετών”.

Η ανακοίνωση της ΚΕΕΡΦΑ αναφέρει:

Τον περικύκλωσαν και άρχισαν να το χτυπάνε και να το κλωτσάνε ως αγέλη. Λιποθύμησε από τα χτυπήματα και όταν συνήλθε επέστρεψε στη δουλειά του όπου τον μετέφεραν στο νοσοκομείο ΚΑΤ. Στη συνέχεια παραπέμφθηκε και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Αγία Όλγα με τραύματα στο πρόσωπο, με σπασμένη τη μύτη και γδαρμένα τα χέρια. Ο ίδιος γνωρίζει λίγα ελληνικά και δεν αντιλήφθηκε τι του φώναζαν όταν τον χτυπούσαν“.

Η ΚΕΕΡΦΑ υπογραμμίζει πως το τελευταίο διάστημα “πυκνώνουν και εξαπλώνονται οι ρατσιστικές επιθέσεις κατά εργατών μεταναστών στη περιοχή φτάνοντας τις τέσσερις τον τελευταίο μήνα, στην Ν.Ιωνία, Ν.Ηράκλειο, Αγ.Ανάργυροι, Κόκκινος Μύλος.

Οι επιθέσεις φασιστών σε μετανάστες εργάτες γης στην Γκορυτσά συνεχίζονται εδώ και ένα χρόνο ενώ παραμένουν ασύλληπτοι παρά το ότι είναι γνωστοί στην Αστυνομία”.

Τέλος, καλεί στην στην Πανελλαδική Συνέλευση και την Διεθνή Συνάντηση της ΚΕΕΡΦΑ στις 14-15 Οκτώβρη, με έναρξη το Σάββατο 14/10 στις 1μμ στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ του Ρούφ.

Οι φωτογραφίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα:

Χρήστος Δεμέτης, news247

Σχετικά Με Το Συντάκτη

N.

Αφήστε Ένα Σχόλιο

20 + eleven =

Simple Share Buttons