Νέα διαδήλωση υπέρ των προσφύγων στο Παρίσι

0

prosfiges_84

Διαδηλώσεις υπερ των προσφύγων

«Καλωσορίσατε» στους πρόσφυγες είπε για ακόμη μία φόρα στο Παρίσι πλήθος διαδηλωτών από αριστερές και συνδικαλιστικές ενώσεις και οργανώσεις και όχι μόνο.

Οι διαμαρτυρόμενοι καταδίκασαν τον «εγκλεισμό» και την «διαλογή» κρίνοντας «επαίσχυντη» την στάση της Γαλλίας απέναντι σε ανθρώπους που έχουν φύγει για να σωθούν από τον πόλεμο, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.

«Οι μετανάστες είναι καλοδεχούμενοι» ήταν το σύνθημα που αναγραφόταν στα γαλλικά, τα αραβικά και τα αγγλικά στα πανό που κρατούσαν οι διαδηλωτές, όπως επίσης «όχι στα σύνορα μεταξύ μας» ή «οι μετανάστες έχουν δικαιώματα».

Σε μια συμβολική κίνηση οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Στάλινγκραντ στη βόρειο τμήμα της πρωτεύουσας, από όπου απομακρύνθηκαν περισσότεροι από 3.800 πρόσφυγες από έναν καταυλισμό εκεί την 4η Νοεμβρίου.

«Τους περνούν από διαλογή, τους επαναπροωθούν, κάνουν τους μετανάστες αόρατους. Πρόκειται για μια αστυνομική επιχείρηση» είπε ο Κλοντ, 32χρονος ακτιβιστής.

«Βρισκόμαστε σε μια από τις χώρες της Ευρώπης που υποδέχονται τους λιγότερους μετανάστες. Είναι γελοίο μπροστά σε όσα κάνουν η Γερμανία ή η Σουηδία» κατήγγειλε η 67χρονη Ντανιέλ απευθύνοντας έκκληση για «μεγαλύτερη αλληλεγγύη».

Στην πορεία, που έφθασε έως την πλατεία Κλισί  στο βόρειο Παρίσι, ήταν ένας νεαρός Αφγανός, ο Νάσερ ο οποίος έφτασε στη γαλλική πρωτέυουσα πριν οκτώ μήνες.

Δεν κατανοεί, όπως λέει, γιατί «τον πηγαινοφέρνουν από κέντρο φιλοξενίας σε κέντρο φιλοξενίας χωρίς κανείς να του δίνει έγγραφα, να του αναγνωρίζει το δικαίωμα να εργαστεί».

efsyn.gr

Σχετικά Με Το Συντάκτη

N.

Αφήστε Ένα Σχόλιο

3 × one =

Simple Share Buttons