Νέα απόπειρα κατάργησης του Obamacare

0

Ενέκρινε την ακύρωση η αρμόδια επιτροπή στη Βουλή των Αντιπροσώπων

Το νομοσχέδιο των Ρεπουμπλικάνων για την ακύρωση κι αντικατάσταση του προγράμματος πρόσβασης στις υπηρεσίες υγείας Obamacare  ενέκρινε η αρμόδια επιτροπή στη Βουλή των Αντιπροσώπων. Έτσι, άνοιξε ο δρόμος για τη διεξαγωγή ψηφοφορίας στο αναφερόμενο νομοθετικό σώμα κατά τη σημερινή συνεδρίαση.

Στο νομοσχέδιο, διατηρούνται σε ισχύ ορισμένες σημαντικές προβλέψεις του Obamacare, ενώ προβλέπεται η διάθεση κονδυλίου 8 δισεκατομμυρίων δολαρίων, προκειμένου να καλυφθεί το οικονομικό κόστος για την προσφορά υπηρεσιών υγείας σε όσους είναι ασφαλισμένοι και θα βρεθούν αντιμέτωποι με υψηλότερες δαπάνες για την πρόσβαση τις υπηρεσίες υγείας, με την κατάργηση του Obamacare.

Η κατάργηση του Obamacare έχει σκοντάψει στο κοινοβούλιο τον Μάρτιο, αλλά ο Ντόναλντ Τραμπ επιμένει να θέλει να πάρει τη ρεβάνς για την αποτυχία της κατάργησης του Obamacare, που βρισκόταν ανάμεσα σε άλλες αντίστοιχες «πρωτοβουλίες» για την ανατροπή ισχυόντων νόμων της προηγούμενης κυβέρνησης.

Θυμίζουμε ότι οι Ρεπουμπλικανοί, παρά τη θεωρητική υπεροπλία τους και στα δύο Σώματα της Βουλής, είχαν εμφανιστεί διχασμένοι και δεν είχαν  καταφέρει να συγκεντρώσουν τον απαιτούμενο αριθμό ψήφων για την κατάργηση του Obamacare, που ήταν μια από τις κεντρικές προεκλογικές εξαγγελίες του νέου προέδρου.

Την πλάστιγγα σε βάρος του «Trumpcare», όπως βάφτισαν τα ΜΜΕ το αποσυρθέν νομοσχέδιο, έγειραν τριάντα και πλέον μετριοπαθείς Ρεπουμπλικανοί βουλευτές που τάχθηκαν εναντίον του, συντασσόμενοι με τους Δημοκρατικούς, αναγκάζοντας το προεδρικό επιτελείο να το αποσύρει.

Χάρη στο Obamacare απέκτησαν πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας περίπου 20 εκατομμύρια Αμερικανοί οι οποίοι ήταν προηγουμένως ανασφάλιστοι. Περίπου το 50% αυτών των παλαιότερα ανασφάλιστων απέκτησε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη από την επέκταση του Medicaid.

 efsyn.gr

Σχετικά Με Το Συντάκτη

N.

Αφήστε Ένα Σχόλιο

nineteen + five =

Simple Share Buttons