Μυτιλήνη ώρα μηδέν!

4

molyvos
Οι τελευταίες 24 ώρες είναι οι πιό τραγικές που περάσαμε εδώ στο Μόλυβο. Ο καιρός φαίνεται όμορφος, όμως εν πλω ο αέρας σηκώνει ισχυρά κύματα.

 
Χθες βράδυ, ένας άνδρας και η μικρή του κόρη χάθηκαν μεσοπέλαγα. Σήμερα το πρωί, χάσαμε ένα μικρό παιδί που ήταν στο νερό για πάρα πολλή ώρα. 236 άνθρωποι έφτασαν στο λιμάνι ,αφότου τους διέσωσε η ακτοφυλακή από τα σκάφη που βυθίστηκαν σήμερα το πρωί.

 
Αργά το απόγευμα, ανετράπη μια βάρκα που έφερνε πάρα πολλούς πρόσφυγες . Οι αριθμοί είναι αβέβαιοι, αλλά υπολογίζουμε ότι επέβαιναν σε αυτή περίπου 300 άνθρωποι. Ήταν στο νερό για πέντε ώρες προτού διασωθούν. Ακολούθησαν κι άλλοι διασωθέντες από δυο βάρκες που επίσης ανετράπησαν.

 

Τουλάχιστον 10 παιδιά χρειάστηκαν επείγουσα ιατρική παρακολούθηση αμέσως μόλις έφτασαν στο λιμάνι.Το νοσοκομείο του νησιού φροντίζει πολλά παιδιά αυτή τη στιγμή. Μερικοί άνθρωποι μεταφέρθηκαν στη γειτονική πόλη Πέτρα, ενώ κάποιοι άλλοι στο Μόλυβο. Πολλοί άνθρωποι αγνοούνται, πολλοί πατέρες, μητέρες, και παιδιά αναζητώνται  αγωνιωδώς από τις οικογένειές τους.

 

Η ομάδα Starfish και πάρα πολλοί ντόπιοι από το Μόλυβο έσπευσαν να δώσουν ρούχα, τρόφιμα και τσάι. Γιατροί από τον ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, το πολιτιστικό μουσείο Salam, το WAHA, και το Stichting Bootvluchteling εργάστηκαν από κοινου για να παράσχουν ιατρικές υπηρεσίες. Μεταφραστές από την οργάνωση Islamic Relief του Καναδά ήταν εκεί για να βοηθήσουν και το προσωπικό των UNHCR και IRC ήταν επίσης παρόν γθα να βοηθήσεις τις ευάλωτες περιπτώσεις και κυρίως τα παιδιά που έμειναν χωρίς οικογένεια.

 
Ό,τι κι αν κάνουμε εντούτοις, δεν μπορούμε να αναπληρώσουμε τις ανθρώπινες απώλειες από αυτό το ατύχημα. Εξακολουθούν να χάνονται πολύτιμες ζωές, και φοβόμαστε για το χειρότερο που θα έρθει τους επόμενους μήνες.

 
Αυτό πρέπει να σταματήσει. Χρειαζόμαστε και απαιτούμε ασφαλή μετάβαση για τους πρόσφυγες, χρειαζόμαστε ασφαλή λιμάνια για να παρέχουμε σε αυτούς καταφύγιο, χρειαζόμαστε χέρια βοηθείας και ρούχα!

 

 

 

Help for refugees in Molyvos

Σχετικά Με Το Συντάκτη

N.

4 Comments

  1. Pingback: Μυτιλήνη ώρα μηδέν! | Ώρα Κοινής Ανησυχίας

  2. Pingback: Μυτιλήνη ώρα μηδέν! | Απ'όλα (με sos)

  3. ευαγγελια on

    ενδιαφερομαι για αποστολη ρουχων με ποιους επικοινωνω σε αυτην την περιπτωση ….μενω θεσσαλονικη

  4. Αλεξανδρα Παυλιδου on

    θελω να στειλω χρηματα και ρουχα…ΠΟΥ? ΠΩΣ? πιετε μου παρακαλω! Ευχαρσιτω γαι την δουλεια σας…1000000 ευχαριστω!

Αφήστε Ένα Σχόλιο

five × 4 =

Simple Share Buttons