Μεταχείριση των προσφύγων ανάλογα με το «πουγκί» τους!

0

π

Κυβέρνηση Σάιλοκ η κυβέρνηση Τσίπρα.

Του Γιώργου Μέργου

«Η δουλειά μας είναι να βρίσκουμε επενδύσεις», δήλωσε κυνικά στην τηλεόραση του Skai και στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά, ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Μάρδας. Και συνέχισε απτόητος: «σε αυτό το πλαίσιο θα προχωρήσουμε σε μία καταγραφή του οικονομικού προφίλ των προσφύγων ώστε να διαπιστώσουμε ποιοι από αυτούς έχουν καταθέσεις στο εξωτερικό και θέλουν να επενδύσουν στη χώρα».

Και ο άθλιος Μάρδας, για να μην αφήσει περιθώριο αντιμετώπισης των όσων ξεστόμισε, πρόσθεσε, με μια λογική πλήρους αναισθησίας, λέγοντας χαρακτηριστικά και συγκεκριμένα «εάν υπάρχουν κάποιοι πρόσφυγες που έχουν τη δυνατότητα να επενδύσουν στη χώρα από 250.000 ευρώ, θα έχουν ευνοϊκή μεταχείριση παραμονής»!

Ξέρουμε ότι η κυβέρνηση Τσίπρα, συνομολογώντας το τρίτο καταστροφικό μνημόνιο, άνοιξε το δρόμο της ενσωμάτωσης της στην πολιτική και κοινωνική βαρβαρότητα. Πίστεψαν, όμως, κάποιοι ότι θα είχε κάποια «κρατήματα» και κάποιες«αναστολές».

Δεν υπολόγισαν, όμως, αρκούντως αυτοί οι φίλοι/ες μας ότι η «Αριστερά» που ξεπερνάει το «ρουβίκωνα», ακολουθεί μια πορεία εξευτελισμού και ξεπεσμού που δεν γνωρίζει όρια. Έτσι, λοιπόν, η κυβέρνηση Τσίπρα, υπογράφοντας και εφαρμόζοντας μνημόνιο,έλυσε τα φρένα και δεν έχει πλέον κανένα όριο στον κατηφορικό της δρόμο.

Οι επενδυτές και οι αγορές βρίσκονται, γι’ αυτή την κυβέρνηση της μετάλλαξης,πάνω απ’ όλα και πρέπει, χωρίς έλεος και χωρίς αναστολές, να αναζητούνται παντού, να τυγχάνουν τιμών και προνομίων και να προσκυνούνται ως ευεργέτες. Ακόμα και οι πρόσφυγες, και ίσως πολύ περισσότερο οι πρόσφυγες, πρέπει, κατά την κυβέρνηση που ξεπερνά και το πιο ακραίο όριο άγριου νεοφιλελευθερισμού, να αντιμετωπίζονται ανάλογα με το «πουγκί» τους.

Οι φτωχοί και οι εξαθλιωμένοι, μαζί με τα ανήλικα παιδιά τους, τους γέρους και ανάπηρους, στα τάρταρα, στις «δομές κράτησης» (φυλακές) και στις ανά την Ελλάδα Ειδομένες, ενώ οι πλούσιοι θα πρέπει, κατά την κυβέρνηση, να«εκβιασθούν», προκειμένου να βάλουν το χέρι στην τσέπη και να γίνουν«επενδυτές» στο «προτεκτοράτο», με αντάλλαγμα την ευνοϊκή μεταχείρισή τους, ακόμα και την πολιτογράφηση τους στην «αποικία».

 

 

 

Πηγή

Σχετικά Με Το Συντάκτη

N.

Αφήστε Ένα Σχόλιο

15 − 8 =

Simple Share Buttons