Μαζικές συλλήψεις προσφύγων στην Τουρκία

0

εξωφυλλο

 

Κατόπιν συμφωνίας με την ΕΕ, το καθεστώς στην Τουρκία προχωράει σε 3000 συλλήψεις προσφύγων / αιτούντων άσυλο.

 

Οι τουρκικές αρχές έχουν, σύμφωνα με ειδησεογραφικά ρεπορτάζ, συλλάβει μέσα σε τέσσερις ημέρες σχεδόν 3.000 πρόσφυγες που ήθελαν να ταξιδέψουν δια μέσω Αιγαίου στην Ελλάδα.

 

Όπως ανέφερε την Παρασκευή το πρακτορείο ειδήσεων Dogan την Παρασκευή, επικαλούμενο το Λιμενικό Σώμα, συνολικά 2.933 άνθρωποι βρίσκονταν στο θέρετρο της Ayvacik, στην παράκτια περιοχή του Canakkale, ενώ οι περισσότεροι από αυτούς προέρχονταν από τη Συρία και το Ιράκ. Εκατοντάδες σκάφη κατασχέθηκαν.

 

Οι μαζικές συλλήψεις των ανθρώπων που προσπαθούν να ξεφύγουν από τον πόλεμο, την τρομοκρατία και τις διώξεις, προφανώς είναι ένα άμεσο αποτέλεσμα της αμφιλεγόμενης συμφωνίας μεταξύ του καθεστώτος στην Άγκυρα και στην ΕΕ, η οποία είχε συμφωνήσει την Κυριακή στη σύνοδο κορυφής στις Βρυξέλλες, στο λεγόμενο σχέδιο δράσης.

 

Η Τουρκία ανέλαβε την υπεράσπιση των Ευρωπαϊκών καθεστώτων στα εξωτερικά σύνορα της Ευρώπης-φρούριο με αντάλλαγμα δισεκατομμύρια ευρώ και πολιτικές παραχωρήσεις. Η Άγκυρα λαμβάνει € 3.000.000.000 υπέρ των προσφύγων στο έδαφός της, την προοπτική της διευκόλυνσης των θεωρήσεων βίζα γι’αυτούς, καθώς και παραχωρήσεις στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων για την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ.

 

Τη Δευτέρα, οι τουρκικές αρχές ανακοίνωσαν ακόμη 1300 συλλήψεις προσφύγων. Κάποιοι από τους ανθρώπους θα πρέπει να πάνε σε κέντρο κράτησης, σύμφωνα με το Ντογκάν, ενώ κάποιοι επέστρεψαν στις χώρες καταγωγής τους. Η Λέσβος βρίσκεται μόλις λίγα χιλιόμετρα μακριά από την Ayvacik.

 

 

 

 

Πηγή

Σχετικά Με Το Συντάκτη

N.

Αφήστε Ένα Σχόλιο

3 − one =

Simple Share Buttons