Κρατήστε τις συγγνώμες σας για τους οικείους σας!

0

μουζ

Από τη Μαρία Παρέντη

Ο Φλεβάρης μας βρήκε με το Skouliki Tom στη Λέσβο..ένα οδοιπορικό με θέμα το προσφυγικό, η αφορμή..Την ημέρα που επισκεφθήκαμε τη Σκάλα Συκαμιάς – τόπος που δέχθηκε τις περισσότερες βάρκες λόγω εγγύτητας με τις απέναντι ακτές – όσο μιλούσαμε με τα παιδιά της αυτοδιαχειριζόμενης δομής Platanos Refugee Solidarity, Lesvos  παρατηρήσαμε μια περίεργη φασαρία. Πληροφορηθήκαμε πως ερχόταν ο Γιάννης Μουζάλας με κυβερνητικό κλιμάκιο και μια εκπρόσωπο του ιταλικού κοινοβουλίου.

Τον είδαμε να περνά δίπλα μας, ενόσω η δική μας προσοχή ήταν στραμμένη στα λόγια του Ιάσονα που μας περιέγραφε τις στιγμές που έζησαν στη δομή όλο το χρόνο, τις ζωές που έσωσαν, τα χέρια που κράτησαν, την αγωνία τους και τη χαρά τους όταν η βάρκα τους έβγαζε έξω τους πάντες σώους.

Δε σκεφθήκαμε στιγμή να πλησιάσουμε τον κύριο Υπουργό. Να μας πει τι; Δεν είχε ζήσει τίποτα από όλο αυτό, όλη η αλήθεια ήταν εκεί..στους αλληλέγγυους. Ο ίδιος αποδείχθηκε κατώτερος των περιστάσεων ακόμη και στα μάτια εκείνων που με θέρμη τον στήριξαν και καλοπροαίρετα τον πίστεψαν-ίσως λόγω επιστημονικής κατάρτισης.

Όχι, δεν είχε τίποτα να μας πει. Ήπιε τα ούζα του, φόρεσε τα σωσίβια που είχαν ξεμείνει στην ακτή-η θέα των οποίων σε μας είχε προκαλέσει δέος- και φωτογραφήθηκε σε ένα κύκλο με τους δικούς του, κρατώντας ενός λεπτού σιγή. Μετά το τέλος της ”παράστασης” έπρεπε να φύγει.

ουζα

Πέρασε ο καιρός, το προσφυγικό όμως δεν περνά..Η δική του κίνηση, για να εξιλεώσει τον ίδιο του τον εαυτό, ήταν να ”ξεπλύνει” το Νίκο Δένδια, ζητώντας του συγγνώμη για τις διαδηλώσεις στις οποίες κι ο ίδιος συμμετείχε όταν ο δεξιός πολιτικός ήταν στη θέση του. Συγγνώμη από το Νίκο Δένδια! Το Δένδια που απέκρυπτε τις δολοφονικές πράξεις των φασιστών , το Δένδια επί υπουργίας του οποίου βασανίστηκαν συλληφθέντες..το Νίκο Δένδια.

Ναι, είμαστε απολύτως σίγουροι πια πως μαζί σας δεν είχαμε τίποτα να πούμε. Κρατήστε τις συγγνώμες σας για τους οικείους σας, μα πείτε πρώτα μια συγγνώμη στον εαυτό σας για την κατάντια σας!

Σχετικά Με Το Συντάκτη

Μαρία Παρέντη

Η Μαρία Παρέντη ζει και εργάζεται στην Αθήνα.Σπούδασε Ελληνική Φιλολογία στη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών και Νομικά στην Κομοτηνή.Ονειρεύεται έναν κόσμο στον οποίο οι δικηγόροι θα περιττεύουν και θα διδάσκει λογοτεχνία.Προς το παρόν μάχεται για το δίκιο

Αφήστε Ένα Σχόλιο

ten − 4 =

Simple Share Buttons