Κινητοποιήσεις δασκάλων και νηπιαγωγών σήμερα και αύριο

0

Τρίωρες στάσεις εργασίας

Σε τρίωρες στάσεις εργασίας και κινητοποιήσεις προχωρεί σήμερα και αύριο η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας (ΔΟΕ) αντιδρώντας στην τροπολογία που προβλέπει μηδενικούς διορισμούς στην εκπαίδευση για τα έτη 2017-2018 και 2018-2019, καταγγέλλοντας την «προσφιλή τακτική των τροπολογιών σε νομοσχέδια άλλων υπουργείων, με τη μορφή του κατεπείγοντος χωρίς να προηγηθεί κανένας απολύτως διάλογος με τους εμπλεκόμενους φορείς».

«Με τον πιο σαφή τρόπο δηλώνεται ρητά, στην αιτιολογική έκθεση της τροπολογίας για την πρόσληψη αναπληρωτών και την Ειδική Αγωγή που “στριμώχτηκε” στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Οικονομικών, ότι “οι ισχύοντες δημοσιονομικοί περιορισμοί καθιστούν αδύνατο κατά το ανωτέρω χρονικό διάστημα τον διορισμό μόνιμων εκπαιδευτικών στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση”. Οι “προσωρινές” -για το διάστημα, ουσιαστικά, 2016-2019(!)- ρυθμίσεις σχετικά με την πρόσληψη αναπληρωτών εκπαιδευτικών αποτελούν ομολογία της παντελούς απουσίας πρόθεσης και σχεδιασμού για την πραγματοποίηση των χιλιάδων μόνιμων διορισμών εκπαιδευτικών που έχει απόλυτη ανάγκη η δημόσια εκπαίδευση», σημειώνει η ΔΟΕ στην ανακοίνωσή της.

Επίσης, όπως προστίθεται στην ανακοίνωση, με τις ρυθμίσεις της τροπολογίας εξισώνεται ο βασικός τίτλος σπουδών στην ειδική αγωγή με μεταπτυχιακές ή/και διδακτορικές σπουδές στον ίδιο τομέα, αφού «δημιουργεί δύο πίνακες, έναν κύριο στον οποίο συμπεριλαμβάνονται και αναπληρωτές με διδακτορικό/μεταπτυχιακό/μόνο προϋπηρεσία χωρίς σπουδές στην ΕΑΕ (Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση), και έναν επικουρικό στον οποίο εντάσσονται αναπληρωτές με σεμινάριο 400ωρών, προϋπηρεσία σε ΕΑΕ ενός διδακτικού έτους καθώς και οι γονείς παιδιών με 67% χωρίς σπουδές στην Ε.Α.Ε».

Η ΔΟΕ χαρακτηρίζει, επίσης, «εξαιρετικά ανησυχητικό» το ότι τόσο ο κύριος πίνακας όσο και ο επικουρικός, θα προσδιοριστούν σε όλα τα σημεία τους με απόφαση υπουργού και κατόπιν εισήγησης της Διεύθυνσης Ειδικής Αγωγής.

Το Δ.Σ. της ΔΟΕ για όλα τα παραπάνω και εντάσσοντας τις κινητοποιήσεις στο πλαίσιο των αγωνιστικών δράσεων, που έχει συναποφασίσει με το Δ.Σ. της Ο.Λ.Μ.Ε., με κυρίαρχο αίτημα την άμεση πραγματοποίηση των χιλιάδων μόνιμων διορισμών που είναι απαραίτητοι στη δημόσια εκπαίδευση:

Κηρύσσει τρίωρη διευκολυντική στάση εργασίας (11π.μ.-2μ.μ.) για την Τρίτη 28/3 και την Τετάρτη 29/3 που ψηφίζεται η επίμαχη διάταξη στη Βουλή, καλώντας όλους τους εκπαιδευτικούς να συμμετέχουν μαζικά στις συγκεντρώσεις που πραγματοποιούνται

• την Τρίτη 28/3 στη 1μ.μ. στο υπουργείο Παιδείας

• την Τετάρτη 29/3 στη 1μ.μ. στη Βουλή.

Το τριήμερο δράσης κορυφώνεται με 3ωρη στάση εργασίας 11 με 2 την Τετάρτη 5 Απριλίου και τις συγκεντρώσεις που θα γίνουν την ίδια μέρα στη μία το μεσημέρι στην Αθήνα στα Προπύλαια, στη Θεσσαλονίκη στο Άγαλμα Βενιζέλου, στο Ηράκλειο στην Περιφερειακή Διεύθυνση Κρήτης και σε άλλες πόλεις.

efsyn.gr

Σχετικά Με Το Συντάκτη

N.

Αφήστε Ένα Σχόλιο

four × three =

Simple Share Buttons