«Κάρμεν» εμπνευσμένη από το προσφυγικό

0

καρμεν

Τα δεινά των χιλιάδων προσφύγων που έχουν εγκλωβιστεί στις χώρες των Βαλκανίων μετά το κλείσιμο των συνόρων αποτέλεσαν πηγή έμπνευσης για την ρωσίδα πρίμα μπαλαρίνα του Μπαλέτου της Αγίας Πετρούπολης, Ιρίνα Κολεσνίκοβα, η οποία προετοιμάζει μία νέα εκδοχή της «Κάρμεν» του Μπιζέ.

Για το λόγο αυτό η Κολεσνίκοβα επισκέφτηκε τις προηγούμενες ημέρες τον καταυλισμό προσφύγων στο Ταμπανόβτσε, στα σύνορα της ΠΓΔΜ με την Σερβία. Η πρίμα μπαλαρίνα του μπαλέτου της Αγίας Πετρούπολης συνεργάζεται με την οργάνωση Oxfam, η οποία δραστηριοποιείται στην ευαισθητοποίηση των ανθρώπων για τα ασυνόδευτα παιδιά που φτάνουν στην Ευρώπη, τα τελευταία χρόνια, από τις εμπόλεμες περιοχές.

Το έργο «Το όνομά της ήταν Κάρμεν», σε χορογραφία του Ρώσου Αντρέι Κουζνέτσοφ Βιατσεσλάφ, διαδραματίζεται σε ένα στρατόπεδο που βρίσκεται στην Ευρώπη. Η πρεμιέρα του έργου από την Κολεσνίκοβα και το μπαλέτο της Αγίας Πετρούπολης θα γίνει τον Αύγουστο στο London Coliseum, πριν ξεκινήσει παγκόσμια περιοδεία. Μέρος των εσόδων από τις πωλήσεις των εισιτηρίων στο Λονδίνο θα διατεθεί για την ενίσχυση της Oxfam. «Είχα την ιδέα να κάνω μία παράσταση, την “Κάρμεν’, και ο Αντρέι είχε την ιδέα ότι η πλοκή θα πρέπει να εκτυλίσσεται σε ένα στρατόπεδο προσφύγων…

Αποφασίσαμε να επισκεφθούμε ένα πραγματικό στρατόπεδο προσφύγων και να δούμε με τα μάτια μας πώς λειτουργούν και να μιλήσουμε με τους ανθρώπους και να ακούσουμε τις ιστορίες τους» δήλωσε η Κολεσνίκοβα σε δημοσιογράφους στο Βελιγράδι, όπου παρακολουθούσε χορευτές που έκαναν πρόβες στο Εθνικό Θέατρο της Σερβίας μία μέρα μετά την επίσκεψή της στο στρατόπεδο.

«Η ψυχή των παιδιών αυτών έχει ήδη τραυματιστεί και χρειάζονται βοήθεια. Τα μάτια τους έχουν δει πράγματα που δεν μπορούμε να φανταστούμε. Οι φρικαλεότητες που πέρασαν κι έχουν δει… Με αγκάλιασαν, μία ξένη γυναίκα… ίσως είδαν σε μένα μία εικόνα ασφαλείας» πρόσθεσε.
Newsroom, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά Με Το Συντάκτη

N.

Αφήστε Ένα Σχόλιο

three × 5 =

Simple Share Buttons