«Καλεί μαθητές να βλέπουν ρατσιστικά βίντεο»

0

Καταγγελία

Σε σοβαρή καταγγελία προχώρησε η διευθύντρια του 26ου δημοτικού σχολείου της Λάρισας σε βάρος του προέδρου του συλλόγου γονέων δηλώνοντας ότι ο τελευταίος «καλεί μαθητές να βλέπουν ρατσιστικά βίντεο».

Σε ανακοίνωσή της η Κατερίνα Σταγιάννη αναφέρει πως ο Στέφανος Χαχάμης επιχειρεί «να δυναμιτίσει το κλίμα» και πως καλεί τους μαθητές «να παρακολουθούν τις αναρτήσεις στο προφίλ του συλλόγου, στο Facebook, όπου αναρτώνται βίντεο ρατσιστικού περιεχομένου».

Έφτασε στο σημείο ο πρόεδρος να επιτρέπει να αναρτάται στην ιστοσελίδα στο fb, που ο ίδιος δημιούργησε, βίντεο ρατσιστικού περιεχομένου άγνωστης προέλευσης, καλώντας με έγγραφο κείμενο που μοίρασε στους μαθητές του σχολείου να παρακολουθούν τις αναρτήσεις του στο fb. Για την εύλογη αντίρρησή μου να διανείμω το παραπάνω προσωπικό κείμενό του στους μαθητές, μου εξέδωσε δημόσια καταγγελία!

Η διευθύντρια του σχολείου τονίζει επίσης ότι ο κ. Χαχάμης «δεν τηρεί τη νόμιμη διαδικασία λειτουργίας και επικοινωνίας του Συλλόγου Γονέων, εκδίδοντας ανακοινώσεις χωρίς συνεδρίαση του ΔΣ γονέων, καταγγέλλοντας ατεκμηρίωτα τη Διεύθυνση του Σχολείου άλλοτε ως πρόεδρος και άλλοτε ως ανυπόγραφο κείμενο “γονέων”».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Συλλόγου γονέων υποστήριξε σε ενημέρωσή του πως οι γονείς έχουν ταχθεί ενάντια στην ένταξη των προσφυγόπουλων στο συγκεκριμένο σχολείο.

Σύμφωνα με την κ. Σταγιάννη, ενώ ο κ. Χαχάμης κλήθηκε έγκαιρα από τη διεύθυνση του σχολείου να συμμετάσχει στη σύσκεψη που είχε συγκαλέσει η περιφερειακή διευθύντρια Εκπαίδευσης Θεσσαλίας για το θέμα της ένταξης των προσφυγόπουλων στα σχολεία, εκείνος «δήλωσε εγγράφως ότι δεν συμμετέχει γιατί δεν έλαβε έγγραφη πρόσκληση».

Η ίδια ενημέρωσε τους πολίτες πως οι εκπαιδευτικοί θα συνεχίσουν να παρέχουν την εκπαίδευση τόσο στα Ελληνόπουλα όσο και στα προσφυγόπουλα «στο πλαίσιο των νόμιμων αποφάσεων των αρμόδιων οργάνων της Πολιτείας.

Άλλωστε, σύσσωμος ο σύλλογος εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στηρίζει την διευθύντρια του 26ου δημοτικού και καταγγέλλει «κάθε προσπάθεια δημιουργίας κλίματος εκφοβισμού ενόψει της υποδοχής των παιδιών των προσφύγων στα Δημόσια Σχολεία του Λάρισας».

Στη σχετική ανακοίνωση σημειώνεται ότι η συνάδελφος διευθύντρια «εκτελεί άριστα τα καθήκοντά της που απορρέουν από τον θεσμικό της ρόλο και δε χρειάζονται υποδείξεις στο έργο της. Έχει την αμέριστη στήριξη και συμπαράσταση από το ΔΣ του συλλόγου μας στην προσπάθειά της να οργανώσει όσο το δυνατόν καλύτερα την υποδοχή των παιδιών των προσφύγων».

Τέλος, υπέρ της ένταξης των προσφυγόπουλων στα σχολεία έχουν ταχθεί με ανακοινώσεις πολλοί κοινωνικοί και πολιτικοί φορείς, σύλλογοι γονέων, που καταδικάζουν τα ρατσιστικά φαινόμενα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ 

efsyn.gr

Σχετικά Με Το Συντάκτη

N.

Αφήστε Ένα Σχόλιο

eight + four =

Simple Share Buttons