Καφές σε Αναμονή

0

ΚΑΦΕς

Ο «Καφές σε αναμονή» είναι μία από τις πολλές δράσεις αλληλεγγύης που γεννήθηκαν στην Ελλάδα της κρίσης. Το… αδελφάκι του, «Ενας καφές σε περιμένει», έχει ξεκινήσει με πρωτοβουλία του Περιοδικού Δρόμου «Σχεδία» και έμπνευση από τα εργατικά καφέ της Νάπολης. Μπαίνεις και μαζί με το δικό σου καφέ κερνάς ένα φίλο τον οποίο δεν έχεις συναντήσει ποτέ, κάποιον που έχει την ανάγκη σου. Επειδή ίσως δεν συμβαίνει στο δικό σου σπίτι, δεν σημαίνει ότι δεν συμβαίνει στο σπίτι του γείτονά σου. Μια αφορμή ακόμα να έρθουμε πιο κοντά σ’ αυτή τη δύσκολη συγκυρία, βοηθώντας ο ένας τον άλλον καθημερινά με τον πιο απλό τρόπο.

 

Τους τελευταίους μήνες η πρωτοβουλία εξαπλώνεται με γοργό ρυθμό σε πάρα πολλά μέρη του κόσμου. Σήμερα στο δίκτυο των «καφέδων που περιμένουν» είναι επισήμως καταγεγραμμένες εκατοντάδες επιχειρήσεις σε 17 χώρες και 112 πόλεις.

 
Την ιδέα του Καφέ σε Αναμονή μας παρουσίασαν από τον Εθνικό κήπο οι σπουδαστές του 3ου έτους της Δραματικής Σχολής “Δήλος” (κατά σειρά εμφάνισης) : Γιώργος Γογώνης, Θεώνη Τσούρμα, Γιάννης Μουστάκας, Λίνα Καμπούρογλου, Κατερίνα Παρισσινού, Νικόλας Παπαευθυμίου, Βαρβάρα Ραμπαούνη, Σεβαστή Αιβαζίδου, Δέσποινα Ρεκούδη, Μαίρη Κόκου, Γιάννης Ίτσιος, Φιλία Κανελλοπούλου, Μαριλένα Βουγίδη, Ιωάννα Σιμάτη, Δήμητρα Παπουρτζή, Βικτώρια Γόμπου, Δημήτρης Πανέλης

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σχετικά Με Το Συντάκτη

N.

Αφήστε Ένα Σχόλιο

five × one =

Simple Share Buttons