“Interview”: Μια κοινωνικοπολιτική μαύρη κωμωδία της θεατρικής ομάδας “Eμείς”

0

Η Liminal παρουσιάζει τη θεατρική παράσταση INTERVIEW της ομάδας “Εμείς”

Tην Πέμπτη, 4 Μαΐου στις 21:00, στον Πολυχώρο Άννα και Μαρία Καλουτά στο Νέο Κόσμο.
Η παράσταση είναι προσβάσιμη για όλους. Είσοδος Ελεύθερη.
Θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό και τους συντελεστές.

INTERVIEW
Μια κοινωνικοπολιτική μαύρη κωμωδία της Θεατρικής Ομάδας “Εμείς”.
Μία συνέντευξη για δουλειά, τέσσερις υποψήφιοι και μία φωνή. Η διαδικασία ξεκινά τυπικά, σε ένα ζεστό και φιλικό κλίμα. Οι υποψήφιοι χαλαρώνουν και αφήνουν τις αδυναμίες τους να φανερωθούν. Η φωνή αρχίζει να κάνει παράλογες ερωτήσεις και να τους υποβάλει σε εξευτελιστικές δοκιμασίες που οδηγούν σε μία διαδικασία κωμικοτραγικού παραλογισμού.

Το κείμενο του Interview δημιουργήθηκε συλλογικά από τα μέλη της ομάδας κατά την διάρκεια των προβών το 2013. Από τότε έχει παρουσιαστεί περισσότερες από 230 φορές, σε πόλεις της Ελλάδας αλλά και στο εξωτερικό. Χιλιάδες θεατές παρακολούθησαν την παράσταση σε θεατρικές αίθουσες, κέντρα κράτησης, κέντρα αποτοξίνωσης και εκθεσιακούς χώρους. Το έργο απέσπασε τιμητική διάκριση από τον όμιλο για την “Unesco Πειραιώς και Νήσων” και ανέβηκε από τοπικούς θιάσους στην Καλαμάτα και τη Νέα Υόρκη.

Σκηνοθεσία: Χρήστος Θάνος
Βοηθός Σκηνοθέτη: Χρίστος Παπαμιχαήλ
Ηθοποιοί: Σοφία Καψαμπέλη, Μαρία Ζερβού, Σωτήρης Δούβρης, Βασίλης Τουρκομένης, Χρίστος Παπαμιχαήλ, Χρήστος Θάνος.

Liminal Πρόσβαση
Ακουστική περιγραφή για τυφλούς ή θεατές με μειωμένη όραση. Διερμηνεία στην ελληνική νοηματική γλώσσα και Υπέρτιτλοι SDH στην Ελληνική γλώσσα για Κωφούς ή βαρήκοους θεατές. Υπέρτιτλοι στην Αγγλική γλώσσα για Αγγλόφωνους θεατές.
Έντυπο υλικό για όλους.

Διερμηνεία στην Ε.Ν.Γ.: Ανδρονίκη Ξανθοπούλου, Γιώργος Στάθης,
Κώστας Χριστοδουλάκος.
Ακουστική περιγραφή: Σενάριο – Ευαγγελία Λιάκου, Εκφώνηση – Γιώργος Φραντζεσκάκης.
Υπέρτιτλοι – Μετάφραση: The Language Project.

Τοποθεσία: Πολυχώρος Άννα και Μαρία Καλουτά, Τιμοκρέοντος 6 Α, Νέος Κόσμος.
Ο χώρος είναι προσβάσιμος σε άτομα με κινητική αναπηρία. Η προσωρινή εγκατάσταση υγιεινής είναι μια ευγενική παραχώρηση της εταιρίας GEON.WC.

Απαραίτητη η κράτηση θέσεων.
Για την βέλτιστη δυνατή εμπειρία των θεατών παρακαλούμε να αναφέρετε εάν είστε χρήστης υπηρεσίας προσβασιμότητας.

Εδώ: https://goo.gl/TveDKj Τηλέφωνο / SMS: 6949637537
Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: reservations.liminal@gmail.com

Η εκδήλωση υποστηρίζεται από το πρόγραμμα: START-Create Cultural Change.
Οπτικοακουστικός εξοπλισμός: CONEQ Hellas.

Εμείς
Η Ομάδα Συλλογικού Πολιτισμού Εμείς δραστηριοποιείται στο χώρο του πολιτισμού, προασπιζόμενη τις έννοιες της αλληλεγγύης, της συνεργατικότητας και της προσβασιμότητας στην τέχνη. Σ’ αυτό το πλαίσιο, έχει καταφέρει να δημιουργήσει μία πολυκαλλιτεχνική κίνηση, που δεν αποτελείται αποκλειστικά από καλλιτέχνες και η οποία διευρύνεται διαρκώς. Τα τελευταία χρόνια, η ομάδα έχει εξελιχθεί σε έναν ισχυρό πόλο έλξης για το πιο ανήσυχο και δημιουργικό κομμάτι της κοινωνίας. Από το 2009 μέχρι σήμερα, έχει πραγματοποιήσει θεατρικές παραστάσεις, θεατρικά εργαστήρια, εκθέσεις έργων τέχνης και διοργανώσεις φεστιβάλ.
Η Θεατρική Ομάδα Εμείς έχει δημιουργήσει και παρουσιάσει τα θεατρικά έργα “Για κανένα πάνω δεν είναι εύκολα κάτω”, “Interview” και “Το Παιχνίδι των Κράουζερ”.

Liminal
Ο πολιτιστικός οργανισμός Liminal, προτείνει την μετάβαση σε μια περισσότερο συμπεριληπτική και προσβάσιμη τέχνη. Προσφέρει την ευκαιρία για επαφή με την σύγχρονη ελληνική θεατρική πραγματικότητα ανεξαρτήτως κοινωνικών, φυσικών, εθνικών και γλωσσικών διαφορών. Δημιουργεί θεατρικές εμπειρίες για όλους μέσω υπηρεσιών προσβασιμότητας σε υπάρχουσες ή νέες παραγωγές και της υλοποίησης θεατρικών εργαστηρίων και εκπαιδευτικών δράσεων.
Φιλοδοξία μας, η εξέλιξη της εγχώριας σκηνής σε ένα δημοκρατικότερο, πιο δίκαιο και βιώσιμο πεδίο δημιουργίας. Με μια ομάδα καλλιτεχνών και επιστημονικών συνεργατών δρούμε και δημιουργούμε με άξονα τον άνθρωπο, διεκδικώντας το δικαίωμα στην ελεύθερη έκφραση και την ισότιμη πρόσβαση στον πολιτισμό.

H liminal, ξεκίνησε την δραστηριότητά της το 2016 μέσω μικρών, στοχευμένων δράσεων. Αναζητά την θέση της στην σύγχρονη Ελληνική πραγματικότητα και συνεχώς εξελίσσεται προσελκύοντας και συγκεντρώνοντας ανθρώπους διαφόρων ειδικοτήτων.

Liminal Access World
Το πρόγραμμα στοχεύει στο να θέσει τις βάσεις για τις μελλοντικές δραστηριότητες της Liminal, μέσω μιας σειράς αλυσιδωτών δράσεων. Το διαδικτυακό τόπο www.liminal.eu, το συμπεριληπτικό εκπαιδευτικό διήμερο Open Days – Προσομοίωση Δραματικής Σχολής και την παρουσίαση της θεατρικής παράστασης Interview, της ομάδας “Εμείς” με καθολική προσβασιμότητα.
Οι δράσεις υλοποιούνται χάρη στην πολύτιμη υποστήριξη του START-Create Cultural Change, ενός προγράμματος του ιδρύματος Robert Bosch που υλοποιείται σε συνεργασία με το Goethe-Institut Thessaloniki και την Ομοσπονδιακή Ένωση Κοινωνικοπολιτιστικών Κέντρων Γερμανίας.

Σχετικά Με Το Συντάκτη

N.

Αφήστε Ένα Σχόλιο

five × 4 =

Simple Share Buttons