Ήμασταν άνθρωποι και γίναμε Ευρώπη

2

Plasticobilism

Οι άνθρωποι μάθανε να φοβούνται…

Πέτρος Ρούσσος

Η εξέχουσα αυτή προσωπικότητα που ακούει στο όνομα Μάκης Βορίδης, είπε κάποτε σε μία δήλωση του «Όλη μου τη ζωή πολεμάω την αριστερά». Θυμάμαι μου έκανε μεγάλη εντύπωση αυτή η φράση, καθώς στην αρχή δεν μπορούσα να την καταλάβω. Ποια είναι αυτή η «αριστερά»; Γιατί την πολεμάει;

Αδιαφορώντας για τις ερμηνείες που δίνονται από τις βιβλιογραφίες και τους φιλοσόφους, αριστερά για μένα σημαίνει ανθρωπισμός.

Αριστερά σημαίνει αλληλεγγύη και ανιδιοτέλεια. Αριστερός για μένα είναι εκείνος που δεν κατηγοριοποιεί τους ανθρώπους με βάση το χρώμα, το φύλο, τις σεξουαλικές προτιμήσεις, τη θρησκεία. Αριστεροί είναι όλοι οι άνθρωποι στην αρχή-αρχή της ζωής τους, που όντας μωρά, αναλλοίωτα ακόμα από την ασχήμια της κοινωνίας, διατηρούν τον αγαθό, αυθόρμητο και ειλικρινή χαρακτήρα τους.

Εκείνος, που πολεμάει την αριστερά, πολεμάει, ουσιαστικά, την ανθρώπινη πλευρά του εαυτού του. Είναι εκείνος που καθημερινά προπονείται στο μίσος. Εκείνος που μαθαίνει να νιώθει ελιτιστής. Εκείνος που φοβάται. Έτσι, λοιπόν και η κοινωνία, πριν προλάβει ν’ αγαπήσει, έμαθε να φοβάται.

Οι άνθρωποι μάθανε να φοβούνται, όχι για την ζωή τους, αλλά για την διασφάλιση της πλασματικής ανωτερότητας που τους παρέχει το σύστημα. Την ψευδαίσθηση, ότι η δική τους η ζωή είναι καλύτερη από των άλλων. Ότι η δική τους κοινωνία είναι ανώτερη από των άλλων.

Κι έτσι, καθώς τα σύνορα κλείνουν και οι πνευματικές φυλακές μεγαλώνουν, τόσο ενισχύεται η ψευδαίσθηση της ασφάλειας από τους εχθρούς. Εχθρούς που πλάσαμε με τον νου μας για να δικαιολογήσουμε τις φρίκες μας.

Κι ενώ παρακολουθούμε από την θαλπωρή του σπιτιού μας ανήμπορους ανθρώπους να πεθαίνουν, ξεχνάμε ότι κι εμείς πεθάναμε όταν «γίναμε Ευρώπη».

*Image creation: Plasticobilism

Σχετικά Με Το Συντάκτη

N.

2 Comments

  1. Pingback: Ήμασταν άνθρωποι και γίναμε Ευρώπη! – Democracy4Greece

Αφήστε Ένα Σχόλιο

fourteen − 8 =

Simple Share Buttons