Η Ζαρούλια προκαλεί και ο Λοβέρδος συναινεί

0

λοβ

του Πέτρου Κατσάκου

Έχεις ακούσει ποτέ ο φονιάς να ζητάει και τα ρέστα; Εδώ, όχι μόνο τα ζητάει, αλλά υπάρχουν και κάποιοι πρόθυμοι να βάλουν το χέρι στην τσέπη για να του τα δώσουν και με τόκο μάλιστα. Κάπως έτσι λειτούργησαν το υπουργείο Παιδείας και ο Ανδρέας Λοβέρδος στην απύθμενου θράσους ερώτηση της Ελένης Ζαρούλια στη Βουλή. Εξηγήσεις ζήτησε η ναζίστρια από τους εκπαιδευτικούς που τόλμησαν στην επέτειο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα να κρατήσουν ενός λεπτού σιγή στις σχολικές αίθουσες όπου διδάσκουν, κατηγορώντας τους μάλιστα για «πολιτική προπαγάνδα». Η σύζυγος του προφυλακισμένου φυρερίσκου, ούτε λίγο ούτε πολύ ζητεί από το υπουργείο να τιμωρήσει τους εκπαιδευτικούς σε σχολεία της Κεφαλλονιάς «όπου δεν έλειψαν ακόμη και ομιλίες εκπαιδευτικών, οι οποίοι βρίσκονταν μάλλον σε κομμουνιστικό παραλήρημα, συνοδεία ύβρεων κατά της Χρυσής Αυγής».

Δεν θα περίμενε κανείς να απολογηθεί η κ. Ζαρούλια για το γεγονός ότι ένας μαχαιροβγάλτης του κόμματός της δολοφόνησε τον Παύλο Φύσσα. Αλλά να ζητάει και τα ρέστα, πάει πολύ. Αυτό, όμως, που σε εξοργίζει δεν είναι το θράσος των χρυσαυγιτών, αλλά η προθυμία του υπουργείου να εντοπίσει τους «ενόχους». Την ερώτηση της ναζίστριας Ζαρούλια ακολούθησε προκλητικό έγγραφο του περιφερειακού διευθυντή Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων, με το οποίο, έπειτα από αντίστοιχο αίτημα του υπουργού Παιδείας, ζητεί από τις διευθύνσεις Α/βάθμιας και Β/βάθμιας Εκπαίδευσης Κεφαλλονιάς να απαντήσουν επί των λεγομένων της. Είναι δε τέτοια η σπουδή του υπουργείου να ικανοποιήσει το αίτημα της κ. Ζαρούλια, ώστε απαιτεί να εντοπισθούν οι εκπαιδευτικοί που υπέπεσαν στο ατόπημα να μπολιάσουν με το αντιφασιστικό μικρόβιο τους μαθητές τους το αργότερο μέχρι σήμερα, 8 Οκτωβρίου.

Τώρα, αν μαζί με την απάντηση, το υπουργείο του κ. Λοβέρδου προσφέρει και τα κεφάλια των εκπαιδευτικών στο πιάτο της ΧΑ είναι άγνωστο ακόμα. Μην παραξενευτεί, όμως, κανείς αν σε λίγες μέρες δούμε την κ. Ζαρούλια να επιχαίρει με τίποτα πειθαρχικές διώξεις δασκάλων και καθηγητών στο χέρι. Αρκεί να θυμηθούμε τι τράβηξαν πριν ένα χρόνο οι δύο νηπιαγωγοί που βρέθηκαν στο στόχαστρο των νεοναζί επειδή, άκουσον άκουσον, είχαν επιτρέψει στα παιδιά κάποιων μεταναστών από την Αλβανία να ζωγραφίσουν την σημαία της πατρίδας τους.

Πηγή

 

Σχετικά Με Το Συντάκτη

N.

Αφήστε Ένα Σχόλιο

12 + eleven =

Simple Share Buttons