Η συγκλονιστική μαρτυρία του δημοσιογράφου της Le Monde που μένει απέναντι από το Bataclan

0

bataclan

O δημοσιογράφος της Le Monde Daniel Psenny, του οποίου το διαμέρισμα έχει θέα την έξοδο κινδύνου του Bataclan έχει δημοσιεύσει ένα απίστευτο βίντεο, στο οποίο φαίνονται άνθρωποι να κρέμονται έξω από τα παράθυρα για να ξεφύγουν από το θέατρο – μια σκηνή είπε, που θύμιζε την 11η Σεπτεμβρίου.

Ο Psenny τραυματίστηκε ο ίδιος στο χέρι, στην προσπάθειά του να βοηθήσει ανθρώπους να βρουν καταφύγιο στο διαμέρισμά του, καθώς έβγαιναν πανικόβλητοι από το Bataclan.

Περιγράφει τις απίστευτες σκηνές που έζησε σε κείμενό του στην Le Monde. Σας το μεταφράζουμε από τα αγγλικά:

Προσπαθούσα να κάνω κάποιες δουλειές στο σπίτι. Η τηλεόραση ήταν ανοιχτή, και έπαιζε μια ταινία με πρωταγωνιστή τον μπάτσο Jean-Hugues Anglade. Άκουσα ένα θόρυβο που έμοιαζε με κροτίδες και αρχικά ήμουν πεπεισμένος ότι ακουγόταν από την ταινία. Αλλά ο θόρυβος ήταν τόσο δυνατός, που πήγα στο παράθυρο. Ζω στο δεύτερο όροφο και το διαμέρισμά μου έχει θέα την έξοδο κινδύνου του Bataclan.

Μερικές φορές υπάρχουν εκκενώσεις στο Bataclan [κατά το παρελθόν], αλλά αυτή τη φορά ο καθένας έτρεχε έξω προς όλες τις κατευθύνσεις. Είδα ανθρώπους στο δρόμο, και αίμα … τότε κατάλαβα ότι ήταν κάτι σοβαρό. Ρώτησα τους περαστικούς τι συνέβαινε. Όλοι έτρεχαν προς την οδό Rue Amelot ή τη λεωφόρο Voltaire.

Μια γυναίκα ήταν κρεμασμένη στο παράθυρο του Bataclan, στον δεύτερο όροφο. Αμέσως μου ‘ρθαν στο μυαλό οι εικόνες από την 11 Σεπτεμβρίου.

Έτσι, σκέφτηκα να ανοίξω την πόρτα της πολυκατοικίας , για να βρουν καταφύγιο οι άνθρωποι. Ως εκ τούτου, άνοιξα την πόρτα του διαμερίσματός μου. Υπήρξε ένας άνθρωπος που βρισκόταν στο πεζοδρόμιο και ένας άλλος τον οποίο ξαναείδα, καθώς πυροβολήθηκε ενώ προσπαθούσε να βρει καταφύγιο στο λόμπι.

Αυτή είναι η στιγμή που δέχτηκα την σφαίρα. Δεν θυμάμαι πολλά μετά από αυτό, έχω ένα κενό, αλλά αισθάνθηκα σαν ένα πυροτέχνημα να έχει εκραγεί στο αριστερό χέρι μου και είδα ότι έτρεχε αίμα. Νομίζω ο ένοπλος ήταν στο παράθυρο του Bataclan.
Ο άνθρωπος που βάλαμε στο διαμέρισμα είχε πυροβοληθεί στο πόδι. Ήταν ένας Αμερικανός. Ο ίδιος έκανε εμετό, ήταν κρύος και νομίζαμε ότι επρόκειτο να πεθάνει. Ζητήσαμε τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, αλλά δεν μπορούσαν βγει γραμμή. Κάλεσα έναν φίλο ο οποίος είναι γιατρός και μου εξήγησε πώς να τον περιθάλψω

Ήμασταν κολλημένοι στο διαμέρισμα μέχρι την επιδρομή της αστυνομίας και τότε ήρθαν να μας βρουν.

Σχετικά Με Το Συντάκτη

N.

Αφήστε Ένα Σχόλιο

seven + 5 =

Simple Share Buttons