Οι ”Σφάξε με Αγά μου ν’ αγιάσω”

1

Από τον Χάρη Ζάβαλο

Για να χαλαρώσω διαβάζω σχόλια στο ίντερνετ για το περιστατικό που συνέβη σε αεροπλάνο της United Airlines, όπου άντρες της ασφάλειας έσυραν αιμόφυρτο επιβάτη ο οποίος δεν δέχτηκε να αποβιβαστεί μετά από κλήρωση, αφού η πτήση ήταν πλήρης και ήθελαν να επιβιβαστούν σε αυτή μέλη της εταιρείας.

Έτσι έχει ξεκινήσει σε διάφορα sites μια καμπάνια μποϋκοτάζ της εταιρείας, της οποίας η μετοχή καταβαραθρώθηκε μετά από χιλιάδες ακυρώσεις προς ένδειξη διαμαρτυρίας.

Αυτό όμως που με χαλαρώνει και με κάνει να ξαλεγράρω, είναι διάφορα σχόλια χρηστών, στα όποια δικαιολογείται η στάση της εταιρείας και της ασφάλειας.

Τα επιχειρήματα που διάβασα μέχρι τώρα είναι ακλόνητα:

-Έπρεπε να υπακούσει στην απόφαση της εταιρείας και να κατέβει.
-Την δουλειά τους ‘κάναν οι υπάλληλοι της ασφάλειας.
-Ο επιβάτης ήταν προκλητικός και καθυστερούσε την πτήση.
-Τώρα είναι ευκαιρία να κλείσεις εισιτήριο γιατί θα σ’ εχουν στα όπα όπα.

Είναι σόι φαίνεται, όλων αυτών που ρωτούσαν τι έκανε ο Γρηγοροπουλος στα Εξάρχεια, που γράφουν τι έκανε ο Τεμπονέρας και δίνεται το όνομα του στο σχολείο που δολοφονήθηκε ή σε δημόσια έργα.

Στον κόσμο εκείνων, η αυτοκτονία είναι αποκλειστικώς αποκλειστικά ψυχασθένειας, η ανεργία “επιλογή”, η φτώχεια “τεμπελιά”, η αστυνομική βία “η κακιά η ώρα”

Είναι οι ίδιοι που δικαιολογούν την οποια μορφή βίας έρχεται απο πάνω και καταδικάζουν την αντιβία των κάτω.

Φοβούνται, τρέμουν, διπλοκλειδώνουν κι ελπίζουν να μην είναι η σειρά τους.

Που σιγά μην είναι αφού θα λένε “Σφάξε με Αγά μου ν’ αγιάσω” και θα γλείφουν τα χέρια που τους πνίγουν.

 

Σχετικά Με Το Συντάκτη

Χάρης Ζάβαλος

Δήμαρχος της καρδιάς σας, Πιονγιάνγκ, Αθηναίων κ Πάσης Ελλαδος, περνάει τον χρόνο του ανάμεσα σε πάρτυ, ψάρεμα, διαλογισμό και κυνοδρομιες. Ζει στο Μονακό κ στον Βοτανικο. Τρολλαρει στα σοβαρα και σοβαρευει στα αστεία, ειναι ακριβός στα πίτουρα και φτηνός στο αλεύρι. Γιατί Ζαβαλος είστε εσείς.

Simple Share Buttons