Οι Paradise ήταν αληθινοί!

0

Η Παράσταση ήταν αληθινή.

Eπιμέλεια-Φωτογραφίες: Χρήστος Διαμάντης

Οι Paradise αποτελούνται από τους Sivert Høyem (Madrugada), Rob Ellis (PJ Harvey), Simone Butler (Primal Scream) και Rob McVey (Marianne Faithfull band) . Η μπάντα αυτή προέκυψε μετά από τα 2 sold out του Sivert Høyem στο Ηρώδειο.

Κι ύστερα ο ανήσυχος Νορβηγός έφτιαξε μια μπάντα που να μπορεί να κερνάει καταραμένα μπλουζ σε σπασμένες καρδιές. Με καθαρούς ροκ εν ρολ ήχους και στίχους απ΄αυτούς που προκαλούν το ασυνείδητο, στίχους που μισούμε ν΄αγαπάμε.

“Χαρμολύπη”.

Αυτοί οι τέσσερις είναι σα να λέμε γεννημένοι ο ένας για τον άλλον. Μας γεννούν εικόνες… Τους θεούς και τους δαίμονές μας. Και ξέρουν καλά να το κάνουν, κάτι που το έδειξαν και χθες βράδυ.

Η πρώτη στάση της μπάντας στη Δυτική Ελλάδα κι η πόλη που επέλεξαν να εμφανιστούν η Πάτρα κι όλα αυτά καθώς ετοιμάζονται να κυκλοφορήσουν επίσημα το φρέσκο υλικό τους.

Οι Paradise ήρθαν και κούνησαν συθέμελα την Αίγλη, μπολιάζοντας με γερές δόσεις σταράτου ροκ συναισθήματος το τρελαμένο κοινό τους.

Η ροκ τελετή είχε έντονα τα στοιχεία του μυστηριακού χαρακτήρα  και κατά τη διάρκειά της  το κοινό και οι μουσικοί ενώθηκαν σ’ ένα σώμα: Ακρόαμα και θέαμα, που προκαλεί έκσταση και πνευματική ανάταση.

Τα πολλά λόγια είναι περιττά. Οι Paradise ήταν αληθινοί! Η Παράσταση ήταν αληθινή.

Τη συναυλία άνοιξαν οι Monovine. Μια μπάντα με ροκ διάθεση και ήχους grunge, punk και noise και με φευγάτους στίχους, μια μπάντα που δηλώνει και διαδηλώνοντας ξεσηκώνει με τις εμφανίσεις της, προκαλώντας το αδιαχώρητο.

Όμως κι εδώ τα λόγια είναι φτωχά, όταν ο ρυθμός σε παρασέρνει και, ομολογουμένως, οι Monovine κατάφεραν να παρασύρουν κι όλους εμάς, που βρεθήκαμε εκεί, στο ρυθμό τους.

– Monovine: ντράμερ Σωτήρης Ντούβας στα τύμπανα, ο Ξενοφώντας Σακελλαρίου στο μπάσο και ο Στράτος Κίρις στη φωνή και στην κιθάρα – και η ιστορία τους μεγάλη.

( Monovine – Fb page: https://www.facebook.com/pg/MONOVINE/about/?ref=page_internal )

Συνεχίζεται… στο Gagarin 205 το Σάββατο 25 Νοεμβρίου στο πλαίσιο της επετείου των 15 χρόνων από την ίδρυσή του.

Κυριακή 26 Νοεμβρίου στη Θεσσαλονίκη στο Principal Club Theater.

Σχετικά Με Το Συντάκτη

N.

Αφήστε Ένα Σχόλιο

5 × four =

Simple Share Buttons