Η κάνναβη μπορεί να προστατεύσει από βλάβες εξαιτίας του αλκοόλ

0

cannabis-4

Η χρόνια έκθεση στο αλκοόλ μειώνει την δραστηριότητα του ενδοκανναβινοειδούς

Οι τεράστιες θεραπευτικές ιδιότητες  της κάνναβης γίνονται όλο και πιο ευρέως γνωστές. Η πραγματική επιστημονική γνώση πίσω από το γιατί και το πώς τα κανναβινοειδή είναι μια πολύτιμη θεραπεία δεν είναι δυστυχώς ευρέως διαδεδομένη.

Συχνά, μελέτες έχουν παρεξηγηθεί και παρερμηνευθεί, και ορισμένες μελέτες που αφορούν τη θεραπεία και τις επιπτώσεις της ιατρικής κάνναβης σε ασθενείς μερικές φορές έχουν ληφθεί στη σφαίρα της ψευδοεπιστήμης. Όπως και με οτιδήποτε άλλο στη ζωή, είναι επιτακτική ανάγκη να έχουμε όλα τα στοιχεία και τι επιστημονικές αποδείξεις όταν διατυπώνουμε μια άποψη.

Καθώς προχωρούμε προς την πλήρη νομιμοποίηση, είναι υψίστης σημασίας για τους επαγγελματίες της κάνναβης να κατανοήσουν την επιστήμη πίσω από την ιατρική κάνναβη όσο καλύτερα μπορούν για να το καταλάβουν. Δεδομένου ότι οι περισσότεροι περιορισμοί θα αρθούν, αυτό θα σημαίνει ότι πιο αντικειμενικές δοκιμές θα είναι σε θέση να διεξαχθούν.

Μία από αυτές τις πρωτοποριακές νέες μελέτες κάνναβης δημοσιεύθηκε πρόσφατα στο επιστημονικό περιοδικό Frontiers in Cellular Neuroscience και online από το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας. Η μελέτη αναφέρει ότι έχει βρεθεί ότι η κάνναβη μπορεί να προστατεύσει τον ανθρώπινο εγκέφαλο από βλάβες που προκαλούνται από το αλκοόλ.

Σύμφωνα με τη μελέτη, «Η χρόνια έκθεση στο αλκοόλ μειώνει την δραστηριότητα του ενδοκανναβινοειδούς και διαταράσσει τη νευρογένεση σε τρωκτικά, η οποία οδηγεί σε δομικές και λειτουργικές αλλαγές»

Η κάνναβη ενεργοποιεί τους υποδοχείς CB2 του σώματος. Οι συγγραφείς συμφωνούν ότι η κάνναβη μπορεί να προωθήσει την ανάπτυξη των νέων, υγιών νευρώνων, ενώ μειώνει τη ζημία σε κύτταρα του εγκεφάλου που προκαλείται από τη χρόνια κατάχρηση αλκοόλ.

«O νευροεκφυλισμός που προκαλείται από αλκοόλ και τα γνωστικά ελλείμματα προκύπτουν λόγω του θανάτου νευρωνικών κυττάρων και της απώλειας της νευρογένεσης σε χρόνιο αλκοολισμό. Κατά συνέπεια, τα άτομα με εξάρτηση από το αλκοόλ παρουσιάζουν σημαντική απώλεια όγκου του φλοιού και των υποφλοιωδών δομών του εγκεφάλου. »

Το ενδοκανναβινοειδές σύστημα έχει μεγάλο ενδιαφέρον για τους ερευνητές επειδή διαμεσολαβεί σε νευρο-προστατευτικά αποτελέσματα. Αυτή η μελέτη δείχνει ότι οι θεραπευτικές ιδιότητες της κάνναβης είναι ακόμα πιο επεκτατικές από ό, τι θα μπορούσαμε να σκεφτούμε ήδη.

Ας ελπίσουμε ότι όλο και περισσότερες μελέτες μπορεί να γίνουν, όχι μόνο για να βοηθήσουν με την θεραπεία του αλκοολισμού, αλλά να βοηθήσουν με την θεραπεία πολλών ασθενειών. Αυτός είναι ένας ακόμη λόγος για τον οποίο οι υποστηρικτές της κάνναβης πρέπει να κατανοήσουν την επιστήμη πίσω από τη φαρμακευτική αγωγή και να βοηθήσουν να εκπαιδεύσουν το ευρύ κοινό.

legalit

Η σελίδα του Legalit στο facebook

Σχετικά Με Το Συντάκτη

N.

Αφήστε Ένα Σχόλιο

2 × one =

Simple Share Buttons