Η Ισλανδία είπε αντίο στο ΔΝΤ

0

iceland_imf

Η κεντρική τράπεζα της Ισλανδίας ανακοίνωσε σήμερα Παρασκευή, ότι αποπλήρωσε στο 100% το δάνειο που είχε λάβει η χώρα από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) και μάλιστα νωρίτερα από την προγραμματισμένη ημερομηνία.

Σε δηλώσεις του από το Ρέικιαβικ, ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας επισήμανε ότι «η πρόωρη εξόφληση του δανείου είναι ένδειξη της επιτυχίας του προγράμματος και της επιτυχημένης συνεργασίας με το προσωπικό του ΔΝΤ». «Αποπληρώσαμε το υπόλοιπο των υποχρεώσεών μας, ήτοι ποσό 322 εκατ. δολαρίων», σημείωσε.

Με βάση το χρονοδιάγραμμα του προγράμματος, η Ισλανδία θα εξοφλούσε το ΔΝΤ στις 31 Αυγούστου του 2016. Επί της ουσίας, η αποπληρωμή σημαίνει και την ολοκλήρωση του προγράμματος του Ταμείου με την Ισλανδία.

«Η πρόωρη αποπληρωμή από την Ισλανδία σηματοδοτεί την επιτυχημένη ολοκλήρωση μιας εντατικής συνεργασίας με το Ταμείο, που ξεκίνησε στο απόγειο μιας βαθιάς χρηματοπιστωτικής κρίσης. Το ΔΝΤ προσβλέπει να συνεχίσει την στενή και εποικοδομητική σχέση με τις ισλανδικές αρχές», ανέφερε η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ.

tvxs.gr

Σχετικά Με Το Συντάκτη

N.

Αφήστε Ένα Σχόλιο

nineteen − sixteen =

Simple Share Buttons