Οι φωτογραφίες της εβδομάδας

0

Από τη Σοφία Σπανού

 

Αθήνα, Ελλάδα: Ο μικρός Αφγανός πρόσφυγας Naeem Swaidan, 2 ετών, κάνει μπάνιο μέσα σε μία λεκάνη στο στρατόπεδο προσφύγων στα Οινόφυτα, τη Δευτέρα 2 Ιανουαρίου, 2017. Πάνω από 62.000 πρόσφυγες και μετανάστες βρίσκονται στην Ελλάδα, μετά από το κλείσιμο των βαλκανικών συνόρων και τη συμφωνία της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Τουρκία να σταματήσει τις μεταναστευτικές ροές.

Φωτογραφία: Muhammed Muheisen / AP Photo.

Κωνσταντινούπολη, Τουρκία: Φίλοι και συγγενείς του δολοφονηθέντος Yunus Gormek, ο οποίος σκοτώθηκε στην ένοπλη επίθεση στο νυχτερινό κέντρο Reina στην Κωνσταντινούπολη στις 1 Ιανουαρίου, μεταφέρουν το φέρετρό του κατά τη διάρκεια της κηδείας του, στις 2 Ιανουαρίου 2017. Τουλάχιστον 39 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 65 άλλοι τραυματίστηκαν στην επίθεση, την ευθύνη της οποίας ανέλαβε ο ISIS.

Φωτογραφία: Deniz Toprak / EPA

Το κείμενο δημοσιεύθηκε στο ένθετο του Νόστιμον Ήμαρ στον Δρόμο της Αριστεράς, την Παρασκευή 6.1.2017

Κάθε Σάββατο κυκλοφορεί στα περίπτερα το έντυπο Νόστιμον Ήμαρ ένθετο στον Δρόμο της Αριστεράς.

dromos-n

 

Σχετικά Με Το Συντάκτη

Σοφία Σπανού

Μεγάλωσε στην Αθήνα, σπούδασε στο Λονδίνο και στην Πάτρα όπου πλέον ζει και εργάζεται και ονειρεύεται κάποια στιγμή σύντομα να μπορέσει να εργαστεί και να ζήσει στα τροπικά δάση του Βόρνεο που βρίσκει σαφώς πιο φιλικά προς τον άνθρωπο και πολιτισμένα. Κυρίως μεταφράζει αλλά και γράφει άρθρα που της ‘γυαλίζουν’ και της ‘γυρίζουν’ το μάτι.

Αφήστε Ένα Σχόλιο

twenty + 12 =

Simple Share Buttons