Η Ελλάδα αιχμάλωτη

0

alexis-tsipras-106

Του Γιώργου Πάσχου*

Χθες το βράδυ, η Ελληνική Κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι το Νομοσχέδιο για το νέο Ασφαλιστικό θα έρθει προς συζήτηση και ψήφιση στη Βουλή το Σαββατοκύριακο. Πολλοί έμειναν έκπληκτοι από την κίνηση αυτή καθώς μόνο σε δύο συνεδριάσεις θα χρειαστεί να ψηφιστεί ένα νομοσχέδιο υψίστης σημασίας.

Όμως δεν θα έπρεπε. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κάνει ότι ακριβώς μας έχει συνηθίσει. Επισπεύδει τις διαδικασίες και πιάνει απροετοίμαστο τον Ελληνικό λαό, ο οποίος ανήμπορος να αντιδράσει παρατηρεί αποχαυνωμένος τις εξελίξεις. Όχι όμως αυτή τη φορά.

Οι πολίτες πλέον έχουν αποδεχθεί την αθλιότητα της και αντιδρώντας αντανακλαστικά, σωματεία, συνδικάτα και φοιτητικές παρατάξεις ανακοίνωσαν τριήμερηαπεργία και συγκεντρώσεις κατά αυτού του νομοσχεδίου εκτρώματος που θα οδηγήσει στην περαιτέρω φτωχοποίηση του λαού. Θα οδηγήσει στην όξυνση των κοινωνικών διαφορών και θα διαλύσει μια για πάντα την μεσαία και εργατική τάξη. Θα διαιωνίσει αυτόν τον αέναο κύκλο κατά τον οποίο οι πλούσιο συνεχίζουν να πλουτίζουν ενώ οι απλοί καθημερινοί άνθρωποι παλεύουν για την επιβίωση τους.

Οι Έλληνες πολίτες δεν ξεχνούν ότι πρώτη ‘αριστερή’ στην καρδιά και δεξιά στο μυαλό κυβέρνηση έχει καταντήσει χειρότερη ακόμα και από τα ανδρείκελα της συγκυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου. Αυτή η κυβέρνηση που πλέον καπηλεύεται και ξεφτιλίζει το όνομα της αριστεράς χρησιμοποιώντας καθημερινά μια ψεύτικη συγκρουσιακή πολιτική, προωθεί τόσο ακραία νεοφιλελεύθερα μέτρα, τα οποία καμία άλλη κυβέρνηση δεν θα τολμούσε να προωθήσει.Αποδεικνύει καθημερινά ότι αποτελεί την κυβέρνηση της μεγαλύτερης πολιτικής απάτης καθώς διαπραγματευόμενη(;) έχει αποδεχτεί ό,τι ακριβώς ζητούσαν το ΔΝΤ και η ευρωενωσιακή τρόικα μέσω του κ.Τόμσεν. Είναι η ίδια κυβέρνηση που διαβεβαίωνε ότι η δημόσια περιουσία θα παραμείνει στα χέρια του κράτους και σε ένα βράδυ ξεπούλησε αεροδρόμια και  λιμάνια

Ο πρωθυπουργός της χώρας έχει καταντήσει υποχείριο των διαφόρων καπιταλιστικών κέντρων εξουσίας και μαριονέτα στα χέρια αυτών που έχουν βαλθεί να αφαιρέσουν κάθε ελευθερία από τον ελληνικό λαό.. Την ίδια ώρα που η κυβέρνηση συμφωνεί σε οτιδήποτε με το κουαρτέτο και το ΔΝΤ, υπογράφοντας την εξόντωση του ελληνικού λαού, προσπαθεί με φθηνά επικοινωνιακά παιχνίδια και πυροτεχνήματα να μειώσει την αξιοπιστία της μνημονιακής αξιωματικής αντιπολίτευσης για να αποπροσανατολίσει τον κόσμο και να προπαγανδίσει το υποτιθέμενο ηθικό της πλεονέκτημα.

Το Σαββατοκύριακο θα στηθεί και πάλι στην Βουλή η γνωστή παράσταση με υποτιθέμενέςκόντρες και ιδεολογικές διαφορές χωρίς κανένας απολύτως λόγος. Η Κυβέρνηση φαίνεται να  ξεχνά ότι πλέον βρίσκεται στο ίδιο στρατόπεδο με τους άκρως νεοφιλελεύθερους διασώστες του καπιταλισμού .

Της διαφεύγει το γεγονός ότι μαζί το καλοκαίρι ψήφισαν το τρίτο μνημόνιο με διευρυμένη πλειοψηφία και ότι τόσο η κυβέρνηση όσο και η αντιπολίτευση – αυτή του Ναι σε όλα πριν από τον ΣΥΡΙΖΑ –  συνεχίζουν να αναζητούν επικοινωνιακά ερείσματα για την προώθηση πολιτικών που δεν εκπροσωπούν τον λαό. Αυτών των πολιτικών που έχουν  ως αυτοσκοπό την ψήφιση περαιτέρω εξοντωτικών και απάνθρωπων μέτρων όπως τα  5,4 δισ. ευρώ που ήδη προωθούνται σε αυτόν τον θίασο που ονομάζεται Βουλή των Ελλήνων

Όλοι γνωρίζουν τις τερατώδεις πράξεις και τα εγκλήματα των προηγούμενων κυβερνήσεων και όλοι γνωρίζουν και βιώνουν πια την δυστυχία που έχουν προκαλέσει σε αυτόν τον τόπο τόσα χρονια  η Ν.Δ και το ΠΑΣΟΚ. Και με αυτόν τον γνώμονα τους τιμώρησαν  Όμως ο πάτος του βαρελιού, όπως αποδεικνύεται τραγικά τον τελευταίο καιρό, δεν ήταν η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν πια έχει την εργατική και λαϊκή τάξη με το μέρος της. Δεν έχει την εντολή να εφαρμόζει αντιλαϊκά μέτρα. Καλό θα είναι λοιπόν ο κ. Τσίπρας να επαναφέρει στη μνήμη του το που κατέληξαν οι προηγούμενες μαριονέτες της Ευρωπαϊκής δικτατορίας και του ΔΝΤ, έτσι ώστε να αρχίζει να εξοικειώνεται με την θέση που του αρμόζει και τον περιμένει σε λίγο καιρό.

*Φοιτητής του τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ, ΕΚΠΑ

 

Σχετικά Με Το Συντάκτη

N.

Αφήστε Ένα Σχόλιο

18 − 5 =

Simple Share Buttons