Η Αμοργός είναι Up!

0

Κείμενο: Χάρις Γεωργίου | Φωτογραφίες: Χρήστος Διαμάντης

Για το Up Festival έχουν γραφεί πολλά. Το ίδιο και για την Αμοργό. Ωστόσο, η πραγματικότητα ξεπερνά κάθε προσδοκία. Πολλώ μάλλον αν αναλογιστεί κανείς το φετινό line up. Τα ονόματα που εμφανίστηκαν και αναμένεται να εμφανιστούν, ανήκουν αναμφίβολα στα κορυφαία της ελληνικής ροκ σκηνής και αυτός είναι μεταξύ πολλών άλλων ένας από τους λόγους που το νησί έχει κατακλυστεί από κόσμο. Μουσικοί και μουσικόφιλοι στα σοκάκια του νησιού, να δίνουν το τέμπο μιας αιώνιας εφηβείας.

Πέμπτη 13 Ιουλίου και στη σκηνή εμφανίζονται οι The Pisstons, ανοίγοντας με τον πιο δυναμικό τρόπο τη δεύτερη μέρα του φεστιβάλ. Η ώρα είναι ακόμη εφτά και ο κόσμος έχει ήδη ξεκινήσει να καταφτάνει με μαγιό, αφού ο συναυλιακός χώρος βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από την παραλία. Στη συνέχεια, στη σκηνή θα ανέβουν οι The Overjoyed και οι No Clear Mind για να μας προθερμάνουν με τον καλύτερο τρόπο για αυτά που έπονται.

Τα 1000μόδια είναι Up. Είναι στη σκηνή του φεστιβάλ, στον Όρμο της Αιγιάλης. Και φέρνουν πολλές μουσικές. Loose, Vidage, She, είναι μόνο μερικά από τα κομμάτια που θα παίξουν και θα ξεσηκώσουν το πλήθος, το οποίο κρεμμιέται στα κάγκελα και τραγουδά μαζί τους. Μία γεμάτη ώρα στους ρυθμούς της στόνερ. Και τον Δάνη Γαϊτανίδη (τραγουδιστής-μπασίστας των 1000mods) να μας υπενθυμίζει τη δίκη της Ηριάννας που είναι τη Δευτέρα. Ναι, αυτό το φεστιβάλ, δεν έχει μόνο μουσική. Έχει ένα πρόσωπο ανθρώπινο, έχει νεανικό αίμα να κυλλάει στις φλέβες του, έχει συνείδηση. «Το πάθος για τη λευτεριά είναι δυνατότερο από όλα τα κελιά», ακούγεται από το πλήθος.

Για το τέλος της ημέρας Γιάννης Αγγελάκας και  100°C με ακίνδυνα τραγουδάκια. Το πλήθος να φωνάζει στίχους σε ένα φρενήρες κλίμα, σε μία μέθεξη. Ταξιδιάρες ψυχές στην Αμοργό, γιατί είναι ωραία στον παράδεισο. Από κάθε άκρη της χώρας ως τον Όρμο της Αιγιάλης, βάζουμε φωτιά σε ότι μας καίει, σε ότι μας τρώει την ψυχή και τραγουδάμε. Γιατί μέσα μας ο αέρας που φυσά δε λέει να ημερέψει.

Το κοινό είναι καλά διαβασμένο σε αυτό το φεστιβάλ. Δεν είναι μία ακόμα συναυλία που έχουν βρεθεί τυχαία. Αν και συναντάς άτομα όλων των ηλικιών, όλοι τους ξέρουν που βρίσκονται. Ζουν τη μουσική, το ρυθμό, την ένταση. Ζουν το καλοκαίρι, όπως είναι. Παιδιά με ξέπλεκα μαλλιά, μαγιό, σαλβάρια, ηλιοκαμένα σώματα, ανέφελες σκέψεις, μπύρες και πολλές μουσικές.

Εδώ στον Όρμο της Αιγιάλης, στο νησί του απέραντου γαλάζιου, την Αμοργό, με τα στενοσόκακα και τα μικρά γραφικά καφενεδάκια, το Up Festival συνεχίζει να διεξάγεται. Τρίτη μέρα σήμερα και ανυπομονούμε να δούμε τους καλλιτέχνες που έχουν ήδη καταφτάσει. Last Drive για απόψε, Bazooka, A Victim of Society, Melorman και Jack Heart.

Τους Pisstons αποτελούν οι: Στάθης στην κιθάρα και τη φωνή, ο Χρήστος στα ντραμς και ο Πέτρος στη φωνή και το μπάσο. [https://pisstons.bandcamp.com/]

Τους The Overjoyed αποτελούν οι: Leo, Nick και Peepeace. [https://theoverjoyed.bandcamp.com/]

Τους No Clear Mind αποτελούν οι Λευτέρης, Βασίλης, Δημήτρης, Θωδωρής και Στέφανος. [https://noclearmind.bandcamp.com/]

Τους 1000mods αποτελούν οι Dani G. στη φωνή και το μπάσο, ο Giannis S.και ο Giorgos T. στις κιθάρες και ο Labros G. στα ντράμς. [https://1000mods.bandcamp.com/ ]

Οι 100°C που συνόδευσαν το Γιάννη Αγγελάκα στη σκηνή: Λαμπρινή Γρηγοριάδου στην ακουστική κιθάρα και τη φωνή, Αλέξης Αρχοντής στα τύμπανα, Γιάννης Σαββίδης στην ηλεκτρική κιθάρα και ο Γιώργος Αβραμίδης στην τρομπέτα.

Σχετικά Με Το Συντάκτη

N.

Αφήστε Ένα Σχόλιο

15 + 18 =

Simple Share Buttons