«Γράφουμε Ιστορίες»

0

 

To 4ο Διαδικτυακό Εργαστήρι Συγγραφής των εκδόσεων Παράξενες Μέρες δέχεται συμμετοχές και ξεκινά στις 6 Νοέμβρη,

Οι εκδόσεις Παράξενες Μέρες διοργανώνουν για τέταρτη χρονιά το διαδικτυακό εργαστήρι συγγραφής «Γράφουμε Ιστορίες». Το εργαστήρι, που ξεκινά στις 6 Νοεμβρίου, θα λειτουργεί διαδικτυακά αλλά θα υπάρχουν παράλληλα και συναντήσεις της ομάδας. Θα ολοκληρωθεί σε δύο κύκλους (Νοέμβριος-Φεβρουάριος και Μάρτιος-Ιούνιος 2018). Στο εργαστήρι, οι συμμετέχοντες «γράφουν ιστορίες» απλά, χωρίς πολλές θεωρίες, εργάζονται συλλογικά και δημιουργούν ο καθένας την προσωπική του αφήγηση μέσα από την κοινή δουλειά. Εργάζονται μαζί, ακολουθούν έναν κοινό δρόμο μαθαίνοντας για την περιπέτεια της γραφής αλλά φυσικά ο κάθε συγγραφέας ξεχωριστά λαμβάνει τη βοήθεια που χρειάζεται ώστε να αναπτύξει τις ιδιαίτερες ικανότητές του, το δικό του στυλ γραφής.

 

Από τους προηγούμενους κύκλους του εργαστηρίου, έχουν προκύψει ήδη δύο συλλογικά βιβλία, εκ των οποίων το ένα, το «Ταξίδι στο τέλος του κόσμου», είναι μάλιστα ένα συλλογικό μυθιστόρημα που γράφτηκε από όλους μαζί τους συμμετέχοντες συγγραφείς και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Παράξενες Μέρες.

Στη διάρκεια του Εργαστηρίου οι συμμετέχοντες ασχολούνται αρχικά με τις βασικές αρχές της γραφής, και αργότερα της συγγραφής, την ποίηση, το μυθιστόρημα, το σενάριο και το θεατρικό έργο. Δουλεύουν περισσότερο όμως στην διαδικασία συγγραφής ιστοριών. Θα ξεκινήσουν με  μικρής έκτασης κείμενα, φτιάχνοντας διηγήματα και στην συνέχεια θα δημιουργήσουν συλλογικά και νουβέλες-μυθιστορήματα. Εισηγητής στο Εργαστήρι θα είναι ο Γρηγόρης Παπαδογιάννης, επιμελητής κειμένων στις Παράξενες Μέρες και συγγραφέας, με πλούσια και πολυδιάστατη εμπειρία και δράση στο χώρο του βιβλίου στην Ελλάδα, αλλά και με το τελευταίο του μυθιστόρημα να κυκλοφορεί φέτος στην Αμερική απο την Fomite Press σε αγγλική μετάφραση.  Μαζί του  η μουσικός/συγγραφέας/ποιήτρια Αντριάνα Μίνου. Ένας από τους πιο ταλαντούχους εκπροσώπους της νέας γενιάς στην ποίηση (και όχι μόνο) με διακρίσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό συνεργάζεται από εφέτος στο εργαστήρι.

Οι εκδόσεις Παράξενες Μέρες είναι μια κοινωνική συνεταιριστική ομάδα, που εδώ και πάνω από 4 χρόνια έχει εκδώσει πάνω από 50 τίτλους βιβλίων, κυρίως νέων ή καταξιωμένων Ελλήνων συγγραφέων. Οι Παράξενες Μέρες είναι ένα σπίτι για τα βιβλία σε μια παράξενη εποχή. Ένα πραγματικό καταφύγιο για τους νέους συγγραφείς. Ένας ελληνικός εκδοτικός οίκος ανοιχτός στα μηνύματα που έρχονται από όλο τον κόσμο: ελληνικός επειδή ξεκινά από εδώ, αναζητώντας τους συγγραφείς που θα εκφράσουν με τα βιβλία τους τις Παράξενες Μέρες που ζούμε σήμερα. Το εκδοτικό τους βλέμμα όμως αγκαλιάζει όλο τον κόσμο αποκλείοντας μόνο κείμενα με περιεχόμενο που είναι προσβλητικό, πορνογραφικό, προπαγανδιστικό, ρατσιστικό ή προωθεί με οποιονδήποτε τρόπο τις διακρίσεις ανάμεσα στους ανθρώπους. Οι Παράξενες Μέρες δεν απαιτούν σε καμία περίπτωση οικονομική επιβάρυνση από τους συγγραφείς και αποδίδουν τα ίδια ποσοστά δικαιωμάτων επί των πωλήσεων σε όλους τους συγγραφείς. Με ψηφιακές εκδόσεις σε μικρό τιράζ εξασφαλίζουν χαμηλό κόστος σε όλα τα βιβλία τους με ανώτερη τιμή τα 12 ευρώ. Σε συνεργασία με το περιοδικό eyelands διοργανώνουν εδώ και επτά χρόνια το μοναδικό διεθνή διαγωνισμό διηγήματος με έδρα την Ελλάδα, διαγωνισμούς σύντομου διηγήματος, τους διαγωνισμούς «Παράξενες Μέρες στις Πόλεις», καθώς επίσης, τα τελευταία τρία καλοκαίρια, το Φεστιβάλ της Άμμου, ένα αυτοσχέδιο λογοτεχνικό φεστιβάλ (στη Γαύδο και τα Κουφονήσια) από το οποίο έχουν προκύψει δύο συλλογικά βιβλία.

Το 4ο Διαδικτυακό Εργαστήρι ξεκινάει στις 6 Νοεμβρίου. Αν θέλετε κι εσείς να μπείτε στην ομάδα που θα ξεκινήσει, στείλτε απλώς ένα βιογραφικό στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις που θα βρείτε πιο κάτω. Φέτος το εργαστήρι θα ξεκινήσει τη δουλειά χωρίς επιλογές όπως γινόταν ως τώρα και η επιλογή θα γίνει μετά από δύο εβδομάδες. Έτσι οι συμμετέχοντες μπορούν σε αυτό το διάστημα να πάρουν μια ιδέα από τη δουλειά που γίνεται και να αποφασίσουν αν θέλουν να συνεχίσουν αλλά και οι εισηγητές να επιλέξουν τους ανθρώπους που ταιριάζουν περισσότερο στο είδος της δουλειάς και στη σύνθεση της ομάδας.

 

Κόστος:  100 ευρώ (για κάθε κύκλο) ή καταβολή όλου του ποσού (160 ευρώ).

Έκπτωση σε φοιτητές & ειδική έκπτωση σε συγγραφείς που έχουν διακριθεί σε οποιοδήποτε διαγωνισμό ή εκδήλωση των εκδόσεων Παράξενες Μέρες. Σε όσους παρακολουθήσουν ολόκληρο τον κύκλο του Εργαστηρίου θα δοθεί  βεβαίωση συμμετοχής.

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ στα τηλέφωνα 2831503835, 2831054166 και 6973978315, 6976694974

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: με ένα βιογραφικό σημείωμα μέχρι 30 Οκτωβρίου

στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις:  info@paraxenesmeres.gr    ή  strangedaysbooks@gmail.com

Δείτε περισσότερα για το εργαστήρι Γράφουμε Ιστορίες στα https://strangedaysworkshops.wordpress.com/ και https://www.facebook.com/strangedaysworkshops/

Μάθετε περισσότερα για τις Παράξενες Μέρες στο https://paraxenesmeres.gr/

 

Σχετικά Με Το Συντάκτη

N.

Αφήστε Ένα Σχόλιο

1 × 5 =

Simple Share Buttons