Γκάμπριελ: Ναζιστική φρασεολογία από τη γερμανική ακροδεξιά

0

γκαμπριελ

Photo/Markus Schreiber

 

Η γερμανική ακροδεξιά, της οποίας προσπαθεί να ηγηθεί το αντιμεταναστευτικό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD), χρησιμοποιεί φρασεολογία παρόμοια με τη ναζιστική, εκτιμά ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.

«Εκείνοι που κατηγορούν δημοκρατικά εκλεγμένους πολιτικούς για προδοσία, μιλούν για “κόμματα του συστήματος”, απειλούν δημοσιογράφους που αποκαλούν “τον Τύπο που ψεύδεται” βρίσκονται πολύ κοντά στη φρασεολογία των εχθρών της δημοκρατίας, των ναζί των δεκαετιών του 1920 και του 1930», υπογράμμισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και ηγέτης των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) κατά τη διάρκεια μιας εκδήλωσης για την προώθηση της ενσωμάτωσης των προσφύγων, το πλέον φλέγον θέμα της επικαιρότητας στη Γερμανία.

Στην ανησυχία των πολιτών που προκαλεί η μαζική εισροή προσφύγων αποδίδεται η πτώση του ποσοστού της κυβέρνησης και η άνοδος της AfD καθώς πολλοί Γερμανοί αντιδρούν όλο και περισσότερο για την πολιτική ανοιχτών θυρών που εφαρμόζει η καγκελάριος έναντι των προσφύγων από τη Συρία και άλλες χώρες.

Η άνοδος της Εναλλακτικής για τη Γερμανία στις δημοσκοπήσεις σημειώνεται παράλληλα με την αύξηση της υποστήριξης σε άλλες οργανώσεις της άκρας δεξιάς, όπως το κίνημα PEGIDA.

Δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη κατέδειξε ότι οι προθέσεις ψήφου για την AfD αυξήθηκαν κατά τρεις εκατοστιαίες μονάδες, στο 12%, γεγονός που σημαίνει πως το κόμμα αυτό παγιώνεται στη θέση της τρίτης μεγαλύτερης πολιτικής δύναμης στη Γερμανία.

Ο Γκάμπριελ είχε δηλώσει την περασμένη Κυριακή ότι η υπηρεσία εσωτερικής ασφαλείας (BfV) οφείλει να παρακολουθεί την AfD μετά τη δήλωση της επικεφαλής του κόμματος, Φράουκε Πίτρι, ότι η γερμανική αστυνομία θα έπρεπε να έχει την εξουσία να ανοίγει πυρ εναντίον των παράτυπων μεταναστών.

«Υπάρχει μια πολιτική δύναμη που προσπαθεί να γίνει ο κοινοβουλευτικός βραχίονας μιας ρατσιστικής επιχειρηματολογίας», πρόσθεσε χθες ο σοσιαλδημοκράτης ηγέτης.

 

 

 

 

Πηγή

Σχετικά Με Το Συντάκτη

N.

Αφήστε Ένα Σχόλιο

eleven + twenty =

Simple Share Buttons