Γιώλικα Πουλοπούλου: Η κρίση δημιουργεί την τέχνη και ο άνθρωπος δημιουργεί μέσα στην κρίση

0

Approve All στο 5ο Handmade And Recycled Theater Festival

Την κρίση την κουβαλάμε. Και όχι μόνο στο άδειο πορτοφόλι αλλά μέσα μας. Και πνιγόμαστε, και γινόμαστε αγενείς και, και, και.. Και έρχεται η τέχνη για να μας βοηθήσει να την διαχειριστούμε, να την εκτονώσουμε, να προβληματιστούμε, να ξεφύγουμε, να βγάλει από μέσα μας αυτή την μαυρίλα.. Η κρίση δημιουργεί την τέχνη και ο άνθρωπος δημιουργεί μέσα στην κρίση. Έτσι βλέπει φως» αναφέρει η ίδια σε πρόσφατη συνέντευξή της με αφορμή την performance που ετοιμάζει την Κυριακή 8 Οκτωβρίου με τίτλο Approve All στα πλαίσια του 5ο Handmade And Recycled Theater Festival.

H performance κρατά 60 λεπτά και πρόκειται για ένα επαναλαμβανόμενο χτύπημα, για έναν επαναλαμβανόμενο ήχο με τα χέρια με στόχο του την πατατεταμένη έκφραση αποδοχής, επιδοκιμασίας κι επιβράβευσης του ίδιου του εαυτού.

Παρόλο που η δυναμική του παραγόμενου ήχου και ο ρυθμός είναι συνήθεις η διάρκεια ξεπερνά αυτήν την κανονικότητα. Το καθρέφτισμα του ειδώλου αποτελεί τον συμβολισμό της αναγνώρισης, της αυτο-επιβράβευσης, της αυτοεκτίμησης μα και της ίδιας της έκθεσης.

Επρόκειτο για το στήσιμο ενός ανθρώπου  σαν ζωντανό γλυπτό που θα επιδιώξει την συνειδητή συνύπαρξη που δεν είναι καθόλου εύκολη διαδικασία ειδικά όταν επιλέγει μία επαναλαμβανόμενη δράση (που συνήθως πραγματοποιείται μαζικά) για να επιβραβεύσει τον εαυτό του. Η κοινά αποδεκτή συλλογική δράση γίνεται ατομική κι  αυτό γιατί η επιβεβαίωση δεν έρχεται μόνο από τα σύνολα. Οι θεατές- συμμέτοχοι μπορούν να καταγράψουν λόγους για τους οποίους και οι ίδιοι επιθυμούν την επιβράβευση και να την δεχθούν προσωπικά από την performer ή και από τους ίδιους.

// 5ο Handmade And Recycled Theater Festival //

Trailer: https://vimeo.com/232971967

Πληροφορίες:
Χώρος: Σχολή χορού Rhythm Hoppers- Ευρυμέδοντος 8, Κεραμεικός
Κρατήσεις: 6937877127 (κάθε μέρα 11:00-14:00 & 17:00-21:00)

Είσοδος με ελεύθερη συνεισφορά

Σχετικά Με Το Συντάκτη

N.

Αφήστε Ένα Σχόλιο

3 × two =

Simple Share Buttons