Γυναίκες αστυνομικοί με χιτζάμπ στην Σκωτία (εικόνες)

1

136174-311261

Και στην Γαλλία κυνηγούν γυναίκες με μπουρκίνι στις παραλίες

Μπορεί στη Γαλλία να μαίνεται η διαμάχη σε ότι αφορά τη χρήση του μπουρκίνι, ωστόσο στην άλλη πλευρά την Μάγχης η αστυνομία της Σκωτίας προχωρά σε μια σημαντική κίνηση.

Η Μητροπολιτική αστυνομία ανακοίνωσε πως το χιτζάμπ, πέπλο με το οποίο ορισμένες μουσουλμάνες  επιλέγουν να καλύψουν τα μαλλιά και τον λαιμό τους- μπορεί να γίνει μέρος της στολής των δυνάμεων ασφαλείας εφόσον μια γυναίκα που υπηρετεί στην αστυνομία το επιθυμεί.

136174-311262

«Στόχος μας είναι να ενθαρρύνουμε γυναίκες από τις μουσουλμανικές κοινότητες, οι οποίες ενδεχομένως πριν απέκλειαν την αστυνομία ως χώρο εργασίας, να ενταχθούν στο αστυνομικό σώμα» αναφέρει η ανακοίνωση της αστυνομίας.

Μέχρι την ανακοίνωση του μέτρου αυτού όσες μουσουλμάνες υπηρετούσαν στην αστυνομία της Σκωτίας και επιθυμούσαν να φέρουν το χιτζάμπ έπρεπε να λάβουν σχετική άδεια από ανώτερο αξιωματικό.

136174-311269

topontiki.gr

Σχετικά Με Το Συντάκτη

N.

1 Comment

  1. Δεν είναι λίγο περίεργο που στη Βρετανία υπάρχουν τόσες διευκολύνσεις για τους μουσουλμάνους ακόμα και οταν γίνονται καθ’ υπέρβαση παγωμένων κανόνων (ομοιομορφία στολής εν προκειμένω) ή ακόμα μεγαλύτερες υπερβολές όπως απαγόρευση εορτασμού αγίου Γεωργίου στο Μπρίστολ (προστάτης άγιος και εθνικη εορτή της Αγγλίας ) ή απαγόρευσης της ίδιας της σημαίας της Αγγλίας για να μην προσβληθούν οι μουσουλμάνοι την ώρα που χριστιανοί απολυονται επειδή φοράνε σταυρό στο λαιμό ενώ το BBC κάνει όπως παραδέχεται αντιχριστιανική προπαγάνδα. Δυστυχώς η αριστερα (μαζί με τον αθεϊστικό φιλελευθερισμό) πρωταγωνίστησε αφενός στην άνιση και εις βάρος των χριστιανών κατάσταση στη Βρετανία (και όχι μόνο στη χώρα αυτή αλλά εκεί αναφέρεται το παρόν άρθρο)

Αφήστε Ένα Σχόλιο

15 + 4 =

Simple Share Buttons