Φορτσάκης προς φοιτητές: Τσακιστείτε έξω από την αίθουσα (Vid)

0
Φορτσάκης προς φοιτητές: Τσακιστείτε έξω από την αίθουσα (Video)

Εκπρόσωποι των φοιτητικών συλλόγων και φοιτητές πραγματοποίησαν παρέμβαση στην συνεδρίαση της Συγκλήτου. Ο πρύτανης του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Θεόδωρος Φορτσάκης αρνήθηκε στους φοιτητές να παρακολουθήσουν την προγραμματισμένη συνεδρίαση της Συγκλήτου και τους κατηγόρησε ότι τον έχουν αποκλείσει στην αίθουσα.

Οι φοιτητές διαμαρτύρονταν για τις επικείμενες διαγραφές φοιτητών, τη σίτιση, τη φύλαξη από άνδρες εταιρείας security, το face control. Ενώ κατήγγειλαν τον πρύτανη του Πανεπιστημίου για τη διακοπή της συνεδρίασης της Συγκλήτου δηλώνοντας ότι ποτέ δεν κλείδωσαν την πόρτα. Πήραν το λόγο και του επεσήμαναν ότι η πόρτα είναι ανοικτή. Κατόπιν αυτού ο κ. Φορτσάκης αρνούμενος το διάλογο με τους φοιτητές αποχώρησε από την αίθουσα απειλώντας με μηνύσεις. Στους φοιτητές συμπαραστέκονται και οι διοικητικοί υπάλληλοι του πανεπιστημίου που όπως δήλωσαν στο ρ/δ στο Kόκκινο “είναι απαράδεκτο ο πρύτανης να μη κάνει διάλογο με τους φοιτητές”.

Νωρίτερα είχε καλέσει ΜΑΤ και ΔΕΛΤΑ καθώς και τον εισαγγελέα. Χαρακτηριστικό της αυταρχικής συμπεριφοράς που δεν αρμόζει στο θεσμικό του ρόλο ήταν η αντίδραση του που απευθυνόμενος στους φοιτητές είπε: «Τσακιστείτε έξω από την αίθουσα» (!)


10:11 Αποχώρησε ο κ. Φορτσάκης από την αίθουσα κάτω από τις καταγγελίες των φοιτητών ότι αρνείται το διάλογο και δεν αποτελεί αυτή στάση Πανεπιστημιακού ηγέτη.

10:05 Ο κ. Φορτσάκης επιχειρεί να αποχωρήσει από την αίθουσα αρνούμενος το διάλογο με τους φοιτητές. Η είσοδος όμως έχει ήδη όμως πολύ κόσμο.

10:01 Οι φοιτητές ζητούν να συνεχιστεί η σύγκλητος παρουσία τους. Αυτή τη στιγμή πήραν το λόγο μέλη των φοιτητικών συλλόγων και διαμαρτύρονται καθώς ο κ. Φορτσάκης τους έχει αποκαλέσει παράνομους. Με μηνύσεις απειλεί ο πρύτανης.

09:57 Πληροφορίες από το twitter (Δρομογράφος) αναφέρουν ότι έχουν φτάσει ήδη τα ΜΑΤ και δυνάμεις της ΔΕΛΤΑ.

09:50 Περιμένουν ΜΑΤ και ΔΕΛΤΑ στο Πανεπιστήμιο Αθηνών με εντολή του κ. Φορτσάκη

Αυτή ήταν η «έκκληση» του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών στους φοιτητές που πραγματοποιούσαν παρέμβαση διαμαρτυρίας για τα face control και την αστυνομοκρατία κατά τη διάρκεια της Συγκλήτου στην Πρυτανεία. Τους κάλεσε να αποχωρήσουν ενώ τελικά διέκοψε τη σύγκλητο και τους έδωσε διορία 30 λεπτών για να αποχωρήσουν αλλιώς θα καλέσει τα ΜΑΤ. Έντονες ήταν οι διαμαρτυρίες των φοιτητών.

Ο Θ. Φορτσάκης ζήτησε από τους φοιτητές να ανοίξουν την πόρτα και να αποχωρήσουν γιατί -όπως είπε- είναι όλοι παράνομοι. Δεν απέδειξε καμία διάθεση διαλόγου και απευθυνόμενος στους φοιτητές είπε: «Τσακιστείτε έξω από την αίθουσα».

Πηγή

Σχετικά Με Το Συντάκτη

N.

Αφήστε Ένα Σχόλιο

1 × 2 =

Simple Share Buttons