Μητσοτάκης προς δανειστές: “Μην δεχτείτε την λίστα μεταρρυθμίσεων ως μόνη εγγύηση για την εκταμίευση”

2

 

No 628923

Το σενάριο της αριστερής παρένθεσης επαναφέρει με σημερινές του δηλώσεις στην γερμανική εφημερίδα Franfourter Allgemeine, η οποία σχολιάζει πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης προειδοποιώντας μάλιστα τους εταίρους να μην προχωρήσουν στην εκταμίευση μέρους της δόσης προς την Ελλάδα, με μοναδική εγγύηση τη λίστα μεταρρυθμίσεων.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης καλεί  στη FAZ τους εταίρους να περιμένουν την ψήφιση ενός τουλάχιστον νομοσχεδίου, προκειμένου να αποδειχτεί εάν το στηρίξουν οι κυβερνητικοί βουλευτές.

faz

Η μετάφραση του επίμαχου σημείου στο δημοσίευμα της γερμανικής FAZ είναι η παρακάτω:

” Ο Κυριάκος  Μητσοτάκης προειδοποιεί τους δανειστές της Αθήνας να μην δεχθούν τη λίστα με τις προτεινόμενες μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησης συνασπισμού ως μοναδική προϋπόθεση για την εκταμίευση περαιτέρω χρημάτων.

Χαρακτηρίζει ως “εξαιρετικά απίθανο” το ενδεχόμενο η κατάθεση της λίστας των μεταρρυθμίσεων την Δευτέρα   να κριθεί επαρκής για την εκταμίευση έστω και ενός ευρώ ,μιας λίστας η οποία έχει ήδη δεχθεί έντονη κριτική.

“Αναμένω (εκτιμώ) ότι η κυβέρνηση θα υποχρεωθεί να περάσει τουλάχιστον ένα νομοσχέδιο από τη Βουλή – ως απόδειξη για το γεγονός ότι όντως διαθέτει την πλειοψηφία για να υλοποιήσει τις μεταρρυθμίσεις. Αυτό είναι απολύτως απαραίτητο”, δηλώνει ο Κυριάκος  Μητσοτάκης.(…)

“Είναι εξαιρετικά πιθανό ένα σημαντικό τμήμα της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ να μη στηρίξει αυτού του είδους τις μεταρρυθμίσεις. Σε μια τέτοια περίπτωση, η κυβέρνηση δεν θα διέθετε πλέον πλειοψηφία. Στην πράξη, λοιπόν, δεν θα υπήρχε πλέον κυβέρνηση”, λέει ο Κυριάκος  Μητσοτάκης”.

Επίσης, από το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ανακοινώθηκε πως:

“Σύμφωνα με δημοσίευμα της γερμανικής FAZ ο Κ. Μητσοτάκης προειδοποιεί τους δανειστές να μην αρκεστούν στη λίστα των μεταρρυθμίσεων της ελληνικής κυβέρνησης για την εκταμίευση των δόσεων. Ο πρώην υπουργός της ΝΔ καλείται να δώσει εξηγήσεις για το συγκεκριμένο δημοσίευμα, ειδάλλως καταδεικνύεται ευκρινώς με ποιών τα συμφέροντα συντάσσεται η ΝΔ και ποιους εξυπηρετεί η επίθεσή της στην κυβέρνηση και στη διαπραγματευτική της προσπάθεια”.

Σχετικά Με Το Συντάκτη

N.

2 Comments

  1. Αλέξανδρος Raskolnick on

    …θα ήταν χάσιμο χρόνου να αναμασάμε ξανά και ξανά το όνειδος των «σωτήρων» του πρόσφατου παρελθόντος μας, αφού δεν καταπίνεται ή να περιγράφομε την οδύνη που αναβλύζει από την ανοιχτή ακόμα πληγή που άνοιξαν στο ελληνικό κορμί οι άθλιοι που μας κυβερνούσαν μέχρι πριν λίγες εβδομάδες.

    Εκείνο που πρέπει να μας ενδιαφέρει, είναι αυτό που ανοίγεται μπροστά μας…http://my-pillow-book.blogspot.gr/2015/03/act.html

Αφήστε Ένα Σχόλιο

19 + 2 =

Simple Share Buttons