Έρχονται τα ιδιωτικά αποτεφρωτήρια

0

Νομοθετική ρύθμιση

Ο Υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Άννας Βαγενά, προανήγγειλε νομοθετική ρύθμιση με την οποία θα επιτρέπεται σε ιδιώτες να έχουν αποτεφρωτήρια.

Όπως τόνισε ο κ. Σκουρλέτης ενώ υπάρχει το νομικό πλαίσιο που επιτρέπει στους Δήμους να φτιάξουν αποτεφρωτήρια για την καύση νεκρών εντός των ορίων τους, οι Δήμοι δεν προχωρούν σε αυτό. «Έχουμε διαμορφώσει ένα πλήρες πλαίσιο που δίνει τη δυνατότητα στους δήμους να συστήσουν Κέντρα Αποτέφρωσης Νεκρών. Εφόσον οι δήμοι δεν αντιλαμβάνονται ως καθήκον τους την υλοποίηση ενός τέτοιου έργου απέναντι στο ατομικό δικαίωμα του κάθε ανθρώπου να επιλέξει τον τρόπο της κηδείας του, το υπουργείο έχει χρέος και δεσμεύεται να το σεβαστεί».

«Είναι υποχρέωση της κυβέρνησης -και όχι μόνον- να σεβαστεί το ατομικό δικαίωμα επιλογής στον τύπο της κηδείας. Αποτελεί δέσμευσή μας και θα την υλοποιήσουμε με το να διευρύνουμε αυτή τη δυνατότητα, πέραν των δήμων και στους ιδιώτες», υπογράμμισε. Όπως τόνισε ως Πολιτεία πρέπει να αναγνωρίσουμε το ατομικό δικαίωμα ταφής στον οποιοδήποτε.

Αναφερόμενος στους Δήμους που δεν προχωρούν στη δημιουργία αποτεφρωτηρίων αν και έχουν το απαραίτητο νομικό πλαίσιο, ο κ. Σκουρλέτης διερωτήθηκε: «Ποιος τους εμποδίζει; Ποιοι στέκονται ενάντια σε αυτό το ατομικό δικαίωμα;». «Υπάρχουν όπως φαίνεται σκοταδιστικές δυνάμεις που το εμποδίζουν. Γι αυτό πρέπει να υπάρξει ένα μέτωπο των προοδευτικών δυνάμεων, προοδευτικών ανθρώπων, ώστε να γίνει πράξη αυτό το δικαίωμα».

tvxs.gr

Σχετικά Με Το Συντάκτη

N.

Αφήστε Ένα Σχόλιο

four + 11 =

Simple Share Buttons