Ελεύθερος ο Κάρλες Πουτζντεμόν

0

Ελεύθερος με εγγύηση 75.000 ευρώ

Ελεύθερος με εγγύηση 75.000 ευρώ αφέθηκε ο πρώην πρωθυπουργός της Καταλονίας Κάρλες Πουτζντεμόν, ο οποίος βρισκόταν υπό κράτηση στη Γερμανία. Το δικαστήριο αποφάσισε να παραμείνει εκτός φυλακής μέχρι να βγει η απόφαση για την έκδοσή του η μη στην Ισπανία.

Το δικαστήριο του Σλέσβιγκ όρισε εγγύηση 75.000 ευρώ για τον 55χρονο πολιτικό, ενώ ανακοίνωσε ότι βάσει του γερμανικού δικαίου δεν μπορεί να εκδώσει τον Πουτζντεμόν στην Ισπανία με την κατηγορία της στάσης ή προδοσίας γιατί κάτι τέτοιο προϋποθέτει την ύπαρξη βίας.

Μπορεί όμως να τον εκδώσει για την κατηγορία περί διασπάθισης δημοσίου χρήματος.

Νωρίτερα ο Κάρλες Πουτζντεμόν είχε γράψει ένα ανοιχτό γράμμα μέσα από τη φυλακή καλώντας το κοινοβούλιο της Καταλονίας να εκλέξει τον, επίσης φυλακισμένο, αυτονομιστή Ζόρντι Σάντσεθ ως το νέο πρόεδρό της.

Την επιθυμία να εκλεγεί πρωθυπουργός της Καταλονίας εξέφρασε και ο ίδιος ο Σάντσεθ με δική του επιστολή.

Σημειώνεται ότι μετά την ανάκληση της αυτονομίας της περιοχής, τη φυγή του Πουτζντεμόν στο Βέλγιο και την φυλάκιση αρκετών αυτονομιστών ηγετών οι προσπάθειες για το σχηματισμό κυβέρνησης στην Καταλονία έχουν πέσε όλες σε τοίχο, εξαιτίας και των μεγάλων προβλημάτων που δημιουργεί το δικαστικό σύστημα και το κράτος της Μαδρίτης.

Ο Κάρλες Πουτζντεμόν τέθηκε υπό κράτηση στη Γερμανία στις 25 Μαρτίου έπειτα από διεθνές ένταλμα σύλληψης που έχει εκδώσει εναντίον του η Ισπανία.

Σχετικά Με Το Συντάκτη

N.

Αφήστε Ένα Σχόλιο

seven + eighteen =

Simple Share Buttons