Δίκη «Noor One»: 3 «ξαφνικοί» θάνατοι, 2 «εξαφανίσεις», πολλές απειλές

0

noor1

Της Άντας Ψαρρά

Την ώρα που ολόκληρο το μιντιακό σύστημα ασχολείται με -σαφείς ή ασαφείς- απειλές εναντίον πρώην ή και νυν υπουργών, μια σκοτεινή υπόθεση, που έχει κατά πολύ ξεφύγει από τα όρια των απλών απειλών εκτυλίσσεται στη μεγάλη δικαστική αίθουσα του Εφετείου, στις φυλακές, αλλά και στα… πέριξ του λιμανιού.

Ολα αυτά, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας και ενώ ήδη μάρτυρες της δίκης, κατηγορούμενοι, αλλά και δικαστικοί έχουν δεχτεί πιέσεις και απειλές, καθόλου αόριστες και σίγουρα όχι ακίνδυνες. Η υπόθεση αφορά τους (πάνω από) 2 τόνους ηρωίνης στο πλοίο «Noor One» και φυσικά τη δίκη που διεξάγεται στο Εφετείο. Στη συγκεκριμένη -μάλιστα- περίπτωση μετράμε ήδη 3 βεβαιωμένους νεκρούς και 2 εξαφανίσεις. Ενώ λοιπόν αυτές οι απειλές έχουν αρχίσει να «υλοποιούνται», κανενός το αυτί δεν φαίνεται ακόμα να ιδρώνει.

Τα τελευταία του λόγια

Δύο ονόματα συνεργών του στη διακίνηση των 2 τόνων ηρωίνης «κατέθεσε» στον τελευταίο άνθρωπο που συνάντησε στον Κορυδαλλό ο Σερχάν Μπασκάλ, βασικός μάρτυρας της υπόθεσης του «Noor One». Αυτή έμελλε να είναι και η τελευταία του μαρτυρία. Ο άνθρωπος τον οποίον εμπιστεύτηκε ο Τούρκος κατηγορούμενος, που θεωρήθηκε ένας από τους εγκεφάλους της επιχείρησης, μίλησε στην «Εφ.Συν.»: «Ο Μπασκάλ ήξερε ότι κάποιοι επιθυμούσαν τη σιωπή του. Και βγήκε αληθινός, αφού ως αιτία του θανάτου που αναγράφεται στην ιατροδικαστική εξέταση είναι το οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου επί εδάφους στεφανιαίας νόσου. Μόνο που ο Μπασκάλ, που ήταν καθηλωμένος σε καροτσάκι, μόνο από καρδιά δεν έπασχε…».

Τα στοιχεία του κρίσιμου αυτού μάρτυρα είναι στη διάθεση της εφημερίδας και, παρ’ όλο που έχει δηλώσει ξανά δημόσια ότι «αν κληθεί, θα καταθέσει» -φυσικά με τη διαδικασία του προστατευόμενου μάρτυρα-, από την ημέρα εκείνη κανένας εισαγγελέας ή ανακριτής δεν έχει μπει στη διαδικασία να ζητήσει τα στοιχεία ή την κατάθεσή του.

efsyn.gr

Σχετικά Με Το Συντάκτη

N.

Αφήστε Ένα Σχόλιο

twenty + 1 =

Simple Share Buttons