Δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα…

0

samaras-sto-upourgiko-sumboulio-i-kubernisi-den-paei-diakopes

Όπως αποκαλύπτει το Βήμα, οι 600.000 δημόσιοι υπάλληλοι θα έρθουν αντιμέτωποι με μια μεγάλη αλλαγή το αμέσως επόμενο διάστημα, καθώς θα υπάρξουν μειώσεις 2-12% στους μισθούς. Αυτό που επιδιώκεται από την κυβέρνηση είναι η σταδιακή εξίσωση του μισθολογίου του δημοσίου με αυτό του ιδιωτικού τομέα. Έτσι, ο πρωτοδιοριζόμενος υπάλληλος υποχρεωτικής εκπαίδευσης (κατ’ ουσίαν ο ανειδίκευτος υπάλληλος) θα αμείβεται με 680 ευρώ τον μήνα (από 780 ευρώ σήμερα). Η εξέλιξη αυτή όμως, θα έχει ως συνέπεια να συμπαρασύρει όλες τις μισθολογικές κλίμακες προς τα κάτω. Συνεπώς, συμπαρασύρονται προς τα κάτω και οι αμοιβές των εργαζομένων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (δηλαδή των αποφοίτων Λυκείου) στα 748 ευρώ τον μήνα από 858 σήμερα.

Πρέπει ωστόσο να σημειωθεί ότι στο σενάριο που έχουν στα χέρια τους οι υπουργοί προβλέπεται οι δάσκαλοι και οι καθηγητές να αποκοπούν από τις γενικές αρχές του Δημοσίου και να υπάρξει και γι’ αυτούς ειδικό μισθολόγιο.

Τέλος, όπως επισημαίνει το capital.gr, η τρόικα έχει εκφράσει ανησυχίες για δημοσιονομικό κενό που προβλέπεται να δημιουργηθεί τη νέα χρονιά. Το ποσό θα είναι κοντά στα 2 δις ευρώ και αυτονόητο είναι ότι ζητά παράλληλα τη λήψη αντίστοιχων μέτρων ώστε να καλυφθεί η “τρύπα” στον προϋπολογισμό.

Σχετικά Με Το Συντάκτη

N.

Αφήστε Ένα Σχόλιο

seventeen + 6 =

Simple Share Buttons