CNN Money: Κάνναβη στο χώρο εργασίας

0

marijuana-cannabis

Στα περισσότερα γραφεία στην Αμερική, το κάπνισμα κάνναβης κατά τη διάρκεια του μεσημεριανού διαλείμματος ή το να φάτε ένα μπράουνις με εκχύλισμα κάνναβης στο γραφείο σας , πιθανότατα θα σας οδηγήσει στον διευθυντή προσωπικού. Ωστόσο, σε ορισμένες πολιτείες, όχι μόνο δεν θα σας τιμωρησουν, αλλά μπορεί να σας ανταμείψουν.

Ο Kyle Sherman και Chase Wiseman ίδρυσαν το 2015 την Flowhub, η οποία παρέχει λογισμικό για τη βιομηχανία κάνναβης. Η start-up εταιρία με βάση το Ντένβερ είναι ένας φιλικός χώρος εργασίας προς την κάνναβη.

«Αν αυτό βοηθά τους εργαζομένους μας να κάνουν τη δουλειά τους, τότε δεν με νοιάζει αν καταναλώνουν κάνναβη στη δουλειά» είπαν οι Kyle Sherman και Chase Wiseman, συνιδρυτές της Flowhub.

Οι Sherman και Chase επίσης καταναλώνουν και οι ίδιοι κανναβη στην εργασία, είτε σε εβδομαδιαίες συναντήσεις παρουσίασης ιδεών ή προς το τέλος της ημέρας.

Ενώ η ψυχαγωγική κάνναβη είναι νόμιμη στο Κολοράντο, το κάπνισμα οποιουδήποτε είδους δεν επιτρέπεται στο κτίριο. Έτσι οι 18 υπάλληλοι της Flowhub, είναι ελεύθεροι να φέρουν φαγώσιμα με εκχύλισμα κάνναβης ή αναψυκτικά και χυμούς.

Μέχρι στιγμής, δεν έχουν υπάρξει τυχόν αρνητικά αποτελέσματα.
«Οι πελάτες μας είναι μερικές από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις του κλάδου κάνναβης,» είπε ο Σέρμαν. «Πρέπει να είμαστε συνεπείς και σωστοί με τη δουλειά μας. Δεν είχαμε κανένα πρόβλημα μέχρι τώρα»

Το High There! και το MassRoots έχουν την έδρα τους ακριβώς στο κέντρο του Ντένβερ. Και οι δύο είναι πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης για τους χρήστες κάνναβης. Το High There! ξεκίνησε πριν 10 μήνες και έχει 150.000 ενεργούς χρήστες. Το MassRoots, το οποίο ξεκίνησε το 2013, είναι σαν το Facebook για τους χρήστες κάνναβης και αναμένει να φτάσει 1 εκατομμύριο χρήστες μέχρι τον Απρίλιο.

Και οι δύο εταιρίες επιτρέπουν κάνναβη στο χώρο εργασίας. “Με το να είσαι στο Ντένβερ, είσαι στην καρδιά της βιομηχανίας κάνναβης”, δήλωσε ο Ντάρεν Ρόμπερτς, ιδρυτικό μέλος της High There! “Η κάνναβη είναι μέρος της κουλτούρας μας. Μας έχει οδηγήσει σε επαναστατικές στιγμές για την επιχείρησή μας”, είπε. “Οπότε ναι, αυτό είναι πολύ αποτελεσματικό για μας.”

O ιδρυτής της MassRoots, Isaac Dietrich είπε ότι “η γενική φιλοσοφία μας είναι ότι πρέπει να είμαστε όσο το δυνατόν πιο παραγωγικοί και δημιουργικοί, κάθε μέρα” .“Αν η κάνναβη το διευκολύνει αυτό, τότε το επιτρέπουμε.»

Ενώ οι επιχειρήσεις σχετικά με την κάνναβη τείνουν να είναι πιο ανοιχτές σχετικά με την κατανάλωσή κάνναβης, δεν είναι όλες οι εταιρείες πρόθυμες να μιλήσουν γι “αυτό. Πολλοί φοβούνται ότι θα μπορούσε να βλάψει τις πιθανότητές τους με πιθανούς επενδυτές. Και σε πολιτείες όπως η Καλιφόρνια, η κάνναβη εξακολουθεί να είναι νόμιμη μόνο για ιατρικούς σκοπούς.

Ο Brandon David είναι ένα στέλεχος πωλήσεων σε εταιρία λογισμικού με έδρα το Σαν Φρανσίσκο (ο ίδιος αρνήθηκε να ονομάσει την εταιρεία) έχει εκατοντάδες πελάτες, συμπεριλαμβανομένων πολλών στη βιομηχανία κάνναβης. “Είναι γνωστό ότι οι περισσότεροι από τους εργαζόμενους εδώ καταναλώνουν τακτικά κάνναβης κατά τη διάρκεια της εργασίας μέσα στην μέρα”, είπε.

Ο David είπε ότι χρησιμοποιεί vaporizer κάνναβης καθημερινά στην εργασία για ιατρικούς λόγους.
“Υπάρχουν τόσες πολλές καθημερινές προκλήσεις σε ένα περιβάλλον εργασίας, και θα πρέπει να προχωρήσουμε”, είπε. “Η κάνναβη βοηθά να μείνουμε συγκεντρωμένοι, μέσω της διαχείρισης του στρες και του άγχους. Ο

David είπε ότι είναι κοινό μυστικό ότι πολλές επιχειρήσεις υιοθετούν την έννοια της κατανάλωσης κάνναβης στην εργασία. “Υπάρχουν, αναμφισβήτητα, πολλοί που το επιτρέπουν αλλά δεν είναι πρόθυμοι να μιλήσουν ανοιχτά γι “αυτό», είπε.

CNNMoney (New York)
First published January 18, 2016

http://money.cnn.com/2016/01/18/smallbusiness/marijuana-workplaces/

legalit

Σχετικά Με Το Συντάκτη

Κώστας Σκλιάμης

Γεννημένος στην Αθήνα, με προπτυχιακό και μεταπτυχιακό στις Πολιτικές Επιστήμες, πλέον διδακτορικός φοιτητής, συγγραφέας του βιβλίου «Κάνναβη:Νομιμοποίηση και ρύθμιση» και αρχισυντάκτης στο www.legalit.gr. Ζει και εργάζεται στο Άμστερνταμ.

Αφήστε Ένα Σχόλιο

one × three =

Simple Share Buttons