Χιλιάδες πρόσφυγες στην Ειδομένη- Συναυλία αλληλεγγύης στον καταυλισμό

0

synavlia

Ουρά 1,5 χιλιομέτρου σχηματίζουν τα λεωφορεία που μεταφέρουν πρόσφυγες στην Ειδομένη.

alterthess

Χιλιάδες άνθρωποι που τις προηγούμενες ημέρες παρέμειναν εγκλωβισμένοι στα νησιά (Μυτιλήνη, Χίο, Σάμο) λόγω της απεργίας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ναυτικών, φτάνουν με λεωφορεία από την Αθήνα στην Ειδομένη, προκειμένου να περάσουν στην ΠΓΔΜ.

Η ουρά που σχηματίζεται με λεωφορεία που προσπαθούν να προσεγγίσουν τον μεθοριακό σταθμό της Ειδομένης είναι μεγάλη και οι πρόσφυγες αναμένουν πολλές ώρες πριν φτάσουν στον καταυλισμό πρώτης υποδοχής που έχει στηθεί.

Περίπου 7.000 είναι οι πρόσφυγες που βρίσκονται αυτήν την ώρα στο σημείο ενώ έως το βράδυ υπολογίζεται πως θα φτάσουν τους 23.000.

«Την Κυριακή στην Ειδομένη τραγουδάμε για τους πρόσφυγες»

Συναυλία στον καταυλισμό προσφύγων Ειδομένη διοργανώνει σήμερα στις 12 μ.μ. η Πρωτοβουλία Πολιτών Θεσσαλονίκης “Περνάμε τα σύνορα”.

«Ένα τραγούδι δρόμος», είναι ο τίτλος της συναυλίας και οι διοργανωτές στο κάλεσμά τους αναφέρουν: “Η Ιστορία συναντά το παρόν. Οι Πόντιοι πρόσφυγες του χθες ανταμώνουν  τους Σύριους πρόσφυγες του σήμερα, αναδεικνύοντας τη διαχρονικότητα του εφιάλτη της προσφυγιάς.

Ο Σύριος μουσικός και τραγουδιστής Ζiad Rajab τραγουδάει για τους συμπατριώτες του και μοιράζεται τη στιγμή με τους Πόντιους ομότεχνούς του.   Ένας διάλογος όπου η πανανθρώπινη γλώσσα της μουσικής γίνεται η γέφυρα που μας ενώνει, απαλύνοντας τον ανθρώπινο πόνο!

Όσοι από εμάς επιθυμούν να έρθουν στην Ειδομένη την Κυριακή, καλό θα είναι να επικοινωνήσουν πριν με τις συλλογικότητες και τις δομές που δραστηριοποιούνται εκεί  και συνολικά στη διαχείριση του θέματος,προκειμένου να ενταχθούν με κάποιο τρόπο στη λειτουργία του καταυλισμού εκείνη την ημέρα, μέσω της προσφοράς εθελοντικής εργασίας.

Ο καταυλισμός των προσφύγων στην Ειδομένη βρίσκεται σε απόσταση 2 περίπου χιλιομέτρων από το χωριό και η προσέγγιση στο χώρο όσων ενδιαφέρονται να συμμετέχουν με εθελοντική εργασία θα γίνεται περπατώντας, από ένα σημείο και μετά. Θα υπάρχει τρόπος μεταφοράς της ανθρωπιστικής βοήθειας (όπως αυτή έχει περιγραφεί σε προηγούμενες ανακοινώσεις μας) για όσους θελήσουν να φέρουν, από το σημείο στάθμευσης των ΙΧ αυτοκινήτων τους μέχρι τον καταυλισμό και θα δίνονται οδηγίες επί τόπου.

Καλή αντάμωση”.

Για την εν λόγω συναυλία μιλά στο Κόκκινο 93.4 το μέλος της Πρωτοβουλίας Μαρία Στεργιάδου.

 

Σχετικά Με Το Συντάκτη

N.

Αφήστε Ένα Σχόλιο

five × one =

Simple Share Buttons